2012-10-07

'Allt är bra, du är dum!'

Såväl Expressen som SvD har i ett flertal ledare på senare tid ifrågasatt den svenska invandringen, och för kanske första gången på denna publicistiska nivå på allvar belyst de problem som västvärldens största invandring för med sig, särskilt i ljuset av att det är främst är människor med en väldigt låg utbildningsnivå som invandrar till Sverige.

När Jimmie Åkesson tar upp samma problem i SVT:s partiledardebatt vänder sig emellertid de övriga partiledarna mangrant sig mot honom och föklarar i kör: Du är rasist, allt du säger är fel, det finns inga problem och allting är bra.

På detta sätt, ovärdigt ett land som så ofta berömmer sig för sin demokrati och yttrandefrihet, tystas effektivt debatten om vad som är en högst avgörande framtidsfråga. Scenen för tankarna till Sovjetunionen.

För övrigt framstod Åsa Romson som väldigt arg och osympatisk genom hela debatten och log nog inte en enda gång.
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, DN1, DN2, DN3, GP1, GP2, GP3,

1 kommentar:

  1. med tanke på att de flesta journalister är miljöpartister så skall det mycket till att hon får dålig kritik oavsett hur osympatiskt intryck hon ger. jag kan inte förstå dem som haussar hennes insats. en argbigga som verkar hur osympatisk som helst. patetiskt

    SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.