2012-10-09

Flytta MP till en undanskymd plats

Två miljöpartister motionerar om att statyer av Karl XII och Gustav II Adolf bör "flyttas till en mer undanskymd plats".

Själv föreslår jag istället att MP bör flyttas till en mer undanskymd plats, till exempel en långt utanför Riksdagen. Jag - och gissningvis många andra med mig - börjar bli rätt trött på hur små mer eller mindre skogstokiga partier tillåts utöva oproportionerligt stor makt endast på grund av att de sitter i vågmästarställning.

4 kommentarer:

 1. Håller med till fullo. Dessa personer borde vi vara stolta över, och inte några att skymma undan.

  SvaraRadera
 2. Bra kommentar. Men det är inte så konstigt att media publicerar sånt här då deras journalister enl Kennet Asps undersökning är starkt åt vänster. 75 % har partisympatier i det röd-gröna lägret. Och Sv Radion har 82% bland de röd-gröna. Något man kan höra i t ex Morgonekot.

  SvaraRadera
 3. Vad man kan förvänta sig av ett parti utan historia.

  SvaraRadera
 4. Det är helt sjukt att man lägger ner tid på att fundera, och skriva en motion om detta, prio 0.
  Det här känns som något man skulle göra efter att man löst alla världsproblem och kände att, ne, vi måste för fan hitta på nåt nu, vi kan inte bara sitta här!

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.