2012-10-05

Om Alliansfritt Sverige

Det slog mig efter att jag skrev om författarna bakom en annan debattartikel nyligen, att jag kanske borde göra detta till en vana. Många författare till debattartiklar gömmer sig bakom fina titlar eller bakom till synes oskyldiga organisationer. På detta sätt försöker de ofta dölja sin egentliga agenda för läsaren.

Viktor Tullgren från Alliansfritt Sverige skriver idag i en debattartikel att Annie Lööf inte kan räkna. Alliansfritt Sverige hörs och syns rätt mycket på nätet, men vilka är de egentligen? Viktor Tullgren själv beskriver sig som socialdemokrat. Så långt, så väl.

En avsevärt mer tongivande personlighet bakom Alliansfritt Sverige är dock Kawa Zolfagary, en vänsterpartist långt ut på vänsterkanten som förklarat att han gärna vill se SvD:s Per Gudmundson mördad. Han ligger även bakom vuxenmobbarfenomenet "Vita kränkta män", med vilket han satt i system att försöka kväva all debatt i feminism- och invandringsfrågor. Metoderna han använder är plumpa personangrepp och att försöka framställa de mest extremistiska yttringarna från motståndarsidan som representativa för alla som inte råkar dela hans åsikt.

Alliansfritt Sverige bör därför inte ses som ett nätverk för oppositionella vilket som helst, utan snarare som ett vänsterextremistiskt dito. Det kan vara värt att minnas, nästa gång du snubblar över deras texter.