2012-11-25

Det hat ni kallar för kärlek

Är olika sorters hat olika fina, frågade sig SvD:s Claes Arvidsson i somras. Svaret är såklart nej.

Det hat och den mobbning som florerar på Vita kränkta män är inte fint. Det är inte kärlek som driver Kawa Zolfagary att hänga ut och förlöjliga privatpersoner inför sina anhängare. Det är inte heller ett fint eller vackert hat som Pär Ström blivit utsatt för, det är inte yttrandefrihet eller demokrati när Maria Sveland med flera stormar och saboterar hans debatter, oavsett om han har haft fräckheten att ifrågasätta proffsfeministernas verklighetsbeskrivning eller ej.

Det är inte en finare sorts hat som får Fredrik Reinfeldt att motivera sitt folkförakt med folkets förakt för de politiker som mjölkar systemen, lever på generösa politikerpensioner samtidigt som de jobbar, eller maximalt utnyttjar de RUT-avdrag som de själva beskrivit som såväl fruktansvärda som kvinnofientliga. Och det är definitivt inte en finare sorts hat som driver nättroll att utmåla en 87-årig dam nedslagen av invandrare som en senildement mytoman

Det är självklart inte heller en fin sorts hat när partiledaren för ett riksdagsparti porträtteras som en kackerlacka på väg att gasas ihjäl. Ni må kalla ert hat för kärlek, men det upphör inte att vara hat för det.

SvD, DN, SVT, GP