2013-01-20

Lögner från Stureplan

Stureplanscentern vill börja "ransonera välfärden" - deras egna ord - genom att bland annat införa egenavgifter i sjukvården och välfärdssystemen. Samtidigt vill de släppa invandringen helt fri, trots att den kostar de svenska skattebetalarna enorma summor. Det finns såklart ett samband.

I Stureplanscenterns vision för Sverige är välfärden - inklusive vård, skola och omsorg - kraftigt nedbantad och folk får istället förlita sig till försäkringar och sina besparingar. Platt skatt råder och poolskötarna, äppleplockarna, trädgårdsmästarna och barnflickorna är många. För att nå dithän så tar man lögnerna till hjälp.

Den fria invandringen skall göra landsbygden rik säger man, trots att det är ganska uppenbart vid det här laget att det är i de större städerna invandrarna bostätter sig, även de som inledningsvis blivit placerade på landsbygden. För att framställa det som att man - i centerpartistisk tradition - månar om landsbygden utmålar man också att en kraftig decentralisering av makten skulle vara ett sätt att gynna samma landsbygd. Att man man i själva verket vill åt är att sätta stopp för skatteutjämningen är emellertid någonting man talar tyst om - det faktum att decentraliseringen i själva verket skulle tvinga avfolkningsbygderna till skattehöjningar och åtstramningar får inte störa illusionen av att det är klassisk centerpolitik man för.

Vad invandringen beträffar blåljuger man dessutom om dess omfattning. "Det är klart att det gynnar de intressen man har från Sverigedemokraternas sida att försöka skrämmas med en massinvandring som de facto inte finns" säger Fredrik Federley. Det faktum att invandringen till Sverige förra året nådde rekordstora 111 000 personer - över en procent av befolkningen, vilket är mest i västvärlden - är i Federleys förljugna omvärldsbeskrivning uppenbarligen helt irrelevant i sammanhanget.

Den ultranyliberala Stureplansfalangen kapade Centerpartiet och gjorde sin egen agenda till partiets. Tack och lov ser detta ut att straffa sig, Centerpartiet hamnar nu långt under fyraprocentsspärren i väljaropinionen. De förtjänar att stanna där, vi får innerligt hoppas att väljarkåren då valet närmar sig inte frestas att börja stödrösta. Centerpartiet behöver lära sig en läxa och den svenska politikereliten behöver lära sig att det finns en gräns för hur mycket även de hunsade svenska väljarna tål.
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, Ab1, SR1, SR2, GP1, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5