2013-01-20

Lögner från Stureplan

Stureplanscentern vill börja "ransonera välfärden" - deras egna ord - genom att bland annat införa egenavgifter i sjukvården och välfärdssystemen. Samtidigt vill de släppa invandringen helt fri, trots att den kostar de svenska skattebetalarna enorma summor. Det finns såklart ett samband.

I Stureplanscenterns vision för Sverige är välfärden - inklusive vård, skola och omsorg - kraftigt nedbantad och folk får istället förlita sig till försäkringar och sina besparingar. Platt skatt råder och poolskötarna, äppleplockarna, trädgårdsmästarna och barnflickorna är många. För att nå dithän så tar man lögnerna till hjälp.

Den fria invandringen skall göra landsbygden rik säger man, trots att det är ganska uppenbart vid det här laget att det är i de större städerna invandrarna bostätter sig, även de som inledningsvis blivit placerade på landsbygden. För att framställa det som att man - i centerpartistisk tradition - månar om landsbygden utmålar man också att en kraftig decentralisering av makten skulle vara ett sätt att gynna samma landsbygd. Att man man i själva verket vill åt är att sätta stopp för skatteutjämningen är emellertid någonting man talar tyst om - det faktum att decentraliseringen i själva verket skulle tvinga avfolkningsbygderna till skattehöjningar och åtstramningar får inte störa illusionen av att det är klassisk centerpolitik man för.

Vad invandringen beträffar blåljuger man dessutom om dess omfattning. "Det är klart att det gynnar de intressen man har från Sverigedemokraternas sida att försöka skrämmas med en massinvandring som de facto inte finns" säger Fredrik Federley. Det faktum att invandringen till Sverige förra året nådde rekordstora 111 000 personer - över en procent av befolkningen, vilket är mest i västvärlden - är i Federleys förljugna omvärldsbeskrivning uppenbarligen helt irrelevant i sammanhanget.

Den ultranyliberala Stureplansfalangen kapade Centerpartiet och gjorde sin egen agenda till partiets. Tack och lov ser detta ut att straffa sig, Centerpartiet hamnar nu långt under fyraprocentsspärren i väljaropinionen. De förtjänar att stanna där, vi får innerligt hoppas att väljarkåren då valet närmar sig inte frestas att börja stödrösta. Centerpartiet behöver lära sig en läxa och den svenska politikereliten behöver lära sig att det finns en gräns för hur mycket även de hunsade svenska väljarna tål.
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, Ab1, SR1, SR2, GP1, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5

2 kommentarer:

 1. Centern skall inte släppa fram Stureplansfolk. Folk från Stureplan har lärt sig att mygla och att ta sig fram medan centerns folk från landsbygden tror på centern som en folkrörelse. Därför har partiet trott väl om Stureplanscenterpartister och inte trott att de skulle försöka ta äver partiet för att leva gott på dess resurser och sedan använda partiet till att ge stöd åt deras egen livsstil. Om centern skall överleva då måste den återgå till att bli en folkrörelse med förankringar från hela landet och inte ett personlgt parti för några självgoda nollåttor.
  Tänk på att det har alltid gått dåligt för centern när Stockholmare fått för stort inflytande.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det krävs en genomfattande redovisning av Centerpartiet vad och hur ransoneringar av välfärden ska gå till.Vart ska dom besparingarna gå t.ex? Kan det möjligen vara så att dom tänkt det är så vi ska klara fri invandring. Man ska alltså betala en av världens högsta skatter sen plus det betala sjukvård,sin äldrevård,skola,ja ta försäkringar var det något luddigt om.Dom måtte tro att vi är helt bakom flötet.Nej vi är många som fått nog och även jag kan tänka mig att lägga en röst på SD i ren frustration och visa vad vi tycker om att bli totalt överkörda.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.