2013-01-19

(S) rätta ansikte visar sig

Ylva Johansson började sin politiska karriär som uttalad kommunist och vänsterpartist. Hon kom så småningom att gå över till Socialdemokraterna men har hela tiden tillhört partiets vänsterflygel.

Inom Socialdemokraterna har hon haft varit vård- och äldreomsorgsminister, därefter - i opposition - varit talesman i sjukvårds- och arbetsmarknadsfrågor. Johansson har hela tiden avfärdat det borgerliga blockets ambition att reformera och strama upp socialförsäkringarna som en hjärtlös och cynisk behandling av sjuka människor.

När däremot Sveriges ÖB blir utarbetad och sjukskriver sig hånar Johansson honom på politikerkotteriarenan Twitter med orden "Stresstålig? NOT". Budskapet som Ylva Johansson sänder ut är ungefär följande:

"Löften om generösare regler för sjukskrivning och a-kassa är praktiska verktyg för att vinna väljarnas sympatier och röster. Om en man ur samhällets toppskick utnyttjar dem, däremot, är han en riktigt ynklig sillmjölke."

Det socialdemokratiska toppskiktet av idag är politiska maskiner, utan passion för sitt partis ideologi men med en stor förkärlek till makt och förmåner som politikerpensioner. Ylva Johansson glömde emellertid att det inte bara är politiker som Twittrar, det finns andra som läser vad som skrivs där, och därmed visade Johansson hela svenska folket sitt riktiga ansikte.

Skadebekämpningen är nu i full gång och Johansson pudlar och ber om ursäkt men det spelar inte så stor roll, eftersom alla nu vet vad Ylva Johansson egentligen tycker. Kom ihåg det, nästa gång hon känslomässigt kritiserar regeringen för att inte bry sig om de sjukskrivnas villkor och livsöden.
SvD1, DN1, GP1,

2 kommentarer:

  1. Finns det någon sjukdom som gör att människor i vissa läger blir mer oempatiska och egocentriska än i andra?

    Kan inte låta bli att fundera.....

    SvaraRadera
  2. Det var länge sen som min uppfattning om henne stod klar.Kall vältalig maktpolitiker.

    SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.