2012-01-16

Han trampade i klaveret direkt

Igår återvände Juholt till politiken efter ens tids semester i Mexiko, dit han gissningsvis hade förpassats i tillfällig politisk karantän av sitt parti. Personalen på partikansliet hade säkert några sköna veckor, de fick en välbehövlig paus från den närmast ständiga krishantering som de tidigare hade fått ägna sin tid åt under Juholts ordförandeskap, och kunde koncentrera sig på att göra sitt jobb istället. I någon mening var det kanske egentligen inte främst Juholt som var på semester där han befann sig på en annan kontinent, utan hans kollegor på jobbet här hemma.

Igår var dock denna karantän över, och Juholt gjorde comeback på Folk och försvars rikskonferens i Sälen. Därefter tog det inte mer än en dag för honom att återställa allt till det normala. That's right, Juholt anklagade idag regeringen för att ha gjort upp med Sverigedemokraterna om försvaret och väljer därmed att bortse från att de aktuella besluten togs före valet 2010, och således också före SD kom in i riksdagen.

Juholts senaste klavertramp är nu en huvudnyhet i media, samtidigt som detta sker lyckas han nu med lite hjälp från Waidelich återuppväcka cirkusen kring a-kassan igen lagom till att väljarkåren hade glömt bort schabblet kring skuggbudgeten. Telefonerna går säkert varma på Sveavägen och ledande socialdemokrater är säkert i full fart med att såväl vråla rätt ut som att skicka SMS och smida konspiratoriska planer bakom Juholts rygg.

På partikansliet dras det, får man förmoda, en djup kollektiv suck. "Jaja, det var skönt så länge det varade" kan man föreställa sig att personalen tänker för sig själva och rycker på axlarna. Därefter drar krishanteringen igång med full kraft igen.

SVT1, SVT2, DN1, DN2, DN3, DN4, SvD1, SvD2, SvD3, SR, Ab1, Ab2