2012-09-28

Hyckleriets epicentrum


När Malmös judiska församling utsätts för ett spängattentat blir detta en mindre notis långt ned i nyhetsflödet. När poliserna i samma stad däremot kallar stenkastande kriminella för "apor" går samhällets stora kränkthetsmaskineri igång direkt. Och det krävs ingen större fantasi för att föreställa sig storleken på krigsrubrikerna om det hade varit moskén i Fittja som varit måltavla istället.

När Malmös starke man Ilmar Reepalu gång på gång fäller kommentarer som tagna från Sions vises protokoll om stadens judiska invånare får han visserligen kritik, men stormen blåser varje gång fort över. Hade han fällt samma sorts kommentarer om muslimer - eller för den delen om de personer som attackerar brandbilar i Rosengård - hade han blivit avsatt direkt och varit persona non grata i den svenska politiken för resten av sitt liv.

Samtidigt rapporteras det från Mangsrättegången om en stad som levde i skräck under Mangs härjningar. Den sorgliga sanningen är dock att hans härjningar länge inte ens noterades när de pågick. Med alla mord och skottlossningar som blivit vardagsmat i Malmö blev Mangs attacker en droppe i havet.

Malmö har blivit hyckleriets centrum i Sverige. Och ser du inte Malmö som en förebild för din egen stad är du en inskränkt rasist som föredrar enfald istället för mångfald, en kränkt vit man och en näthatare. Vi gillar olika, men vissa är mer olika än andra.
GP1, GP2, GP3, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SR1, SR2, Sk1, Sk2, Sk3, Sk4, Sk5, Sk6