2012-11-15

Framtidsfråga eller icke-fråga?

Att Sverige har västvärldens största invandring var det inget av de sju partier som satt i Riksdagen före valet 2010 som tyckte förtjänade en diskussion. Frågan behövde inte diskuteras, inte problematiseras och helst av allt skulle allmänheten hållas så okunnig om detta som möjligt. Kanske var det just därför som svenskarna i valet 2010 röstade in Sverigedemokraterna i Riksdagen.

Sverigedemokraternas bakgrund är (liksom Vänsterpartiets) en allt annat än stolt historia och det är ingen vild chansning att anta det inom Sverigedemokraterna fortfarande ryms många allt annat än trevliga uppfattningar. Men för den som tycker att Sverige kanske istället borde nöja sig med att ha västvärldens näst - eller rentutav tredje - största invandring, snarare än den allra största, finns idag inget alternativ. För de övriga partierna är invandringen och dess storlek en fråga som inte under några omständigheter får debatteras eller ifrågasättas.

Den rekordstora invandring som i snabb takt förändrar Sverige och som kommer sätta djupa avtryck i vad för land Sverige kommer vara i framtiden är alltså utanför det pariastämplade SD en politisk icke-fråga. Skulle någon våga sig på att över huvud taget lyfta frågan får vederbörande finna sig i att snabbt bli brännmärkt som rasist.

Antag att vi skulle föra samma resonemang i andra frågor. Tänk om den som föreslog höjd skatt av ett enigt etablissemang direkt skulle bli utpekad och förlöjligad som marxist. Antag att den som föreslog en reducering av utsläppen av växthusgaser av ett enigt etablissemang direkt skulle bli utpekad och förlöjligad som en framstegsfientlig teknikhatare. Antag att den som föreslog satsningar på olycksdrabbade vägar av ett enigt etablissemang direkt skulle bli utpekad och förlöjligad som en naturhatande miljöskövlare.

Exemplen framstår som bisarra ända tills man betänker att det är precis den sortens debattklimat som råder kring invandringsfrågor i Sverige idag. Detta trots att invandringsfrågan - alldeles oavsett vad man tycker i sak - är av central betydelse för hur det framtida Sverige kommer att se ut.

Och är det egentligen så konstigt om en stor del av Sverigedemokraternas företrädare är idioter? De slipade politikerämnen som i grund och botten sympatiserar med partiets åsikter tänker sig säkert för både en och två gånger innan de bestämmer sig för att öppet stödja eller engagera sig i partiet. Den som har ett förflutet som sverigedemokrat lär finna det väldigt svårt att därefter kunna göra karriär utanför partipolitiken.

Nu fylls tidningarna av artiklar som analyserar partiets snedsteg från varje tänkbar vinkel och partiets väljarunderlag utmålas som outbildade hatiska tölpar. Att de outbildade - till skillnad från politikerna och tidningarnas skribenter - faktiskt bor och verkar i det nya Sverige som den förda politiken skapar, väljer man passande nog att bortse ifrån. Det folkförakt man därmed visar prov på kan mycket väl visa sig göra Sverigedemokraterna ännu större lagom till nästa opinionsundersökning.
Erixon, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, SvD13, SvD14, SvD15, SvD16, SvD17, GP1, GP2, GP3, GP4, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5

3 kommentarer:

 1. Är de idioter eller bara mänskliga? Den senaste s k skandalen är snarare ett typexempel på det moraliska tolkningsföreträde och maktmissbruk Sveriges massmedier gemensamt och i samförstånd har gett sig själva och ägnar sig åt.

  Först hetsar man den okritiskt tänkande, berömlystna delen av befolkningen, de hycklare, passiva mobbare och andra ynkryggar som till varje pris vill demonstrera sin lojalitet med de aktiva mobbarna i etablissemanget; de sju regeringspartierna och massmedierna.

  Man hetsar dem mot sina politiska motståndare och man gör det på så grova och vulgära sätt att det hade handlat om solklara hatbrott om det hade gällt någon etnisk minoritet. Man skapar en hotfull och direkt farlig miljö för de som arbetar för oppositionspartiet.

  Sedan kommer angreppen som ett brev på posten, inte bara i form av uteslutningar ur fackförbund och avsked från jobb inom offentlig sektor utan även mötesstörningar översedda av polisen, hot om våld och direkta överfall. Allt detta under största möjliga tyssstnad från massmedierna såväl som regeringspolitikerna. De är tysta eftersom allt går som de vill - den som tiger håller med.

  Sedan reagerar oppositionspolitikerna på något av dessa konstanta övergrepp, för vi kan vara säkra på att detta inte var första gången de angreps av något etablissemangslojalt fyllo ur begåvningsreserven, genom att försvara sig.

  Vad händer sedan? Jo massmedierna klandrar dem för att de försvarar sig mot de angrepp medierna själva har uppmanat till! Trots att filmen anförd som bevis i inkvisitionen tydligt visar att den kraftigt berusade mannen är angriparen i konflikten och sedan till och med grips av polisen, så hävdar man att det i själva verket är oppositionspolitikerna som har angripit honom. Berusningen används t o m som någon slags ömkansvärd omständighet ungefär som att gärningsmannen vore handikappad; "de drog sig inte för att gå till angrepp ens mot en svårt berusad man", typ.

  Massmedierna har alltså gett sig själva de flesta av maktutövandets roller på ett sätt som saknar motstycke i den demokratiska världen. Man agerar anstiftare, vittne, domare och bödel. Den enda rollen som saknas är egentligen gärningsmannens, men man kan fråga sig om han hade gått till angrepp mot just Sverigedemokrater om det inte hade varit för mediernas kompakta hatkampanj emot dem. Vissa personer letar bara efter anledningar att starta konflikter och i ett annat medieklimat hade han kanske varit nazist eller en generisk, opolitisk gatuslagskämpe.

  SvaraRadera
 2. Jakten på SD syftar till att skada partiet. Det är därför viktigt att partiet lägger det hela bakom sig så snart som möjligt. Man kan ju bara tänka på att filmen Call Girl som just nu går på våra biografter visar hur en socialdemokratisk justitieminister hade kontakter med prostituerade utan att statsministern vidtog någon åtgärd som allmänheten fick ta del av. Mona Sahlin kunde sitta i morgonsoffan och säga blatte utan att någon reagerade. Björn Rosengren gick på porrklubb och belönades med en landshövdingtjänst följt av en ministerpost. Jan Karlsson hade kört rattfull och blev minister och fick sitta kvar trots att han öppet deklarerade "att han var innerligt trött på alla bögfrågor". Tomas Bodström lär ha utnyttjat svart arbetskraft och fick bli justitieminister. Leila Freivalds försökte hindra folk att köpa sina bostäder, medan hon själv drev på för att få köpa sin egen bostad.
  Låt nu killarna få ta en time-out till januari och sedan kan de succesivt fasas in pånytt. Tänk på att detta kan ha timats så att debatten kring filmen "Call Girl" inte skall fläcka ner (s).
  Sedan tycker jag att det skulle vara intressant att få veta om expressens film är autentisk och hur de fått tag på densamma. Sker datorintrång på partiexpeditioner eller i riksdagsdatorer?

  SvaraRadera
 3. själv röstar jag iofs inte sd men det är pga deras eu motstånd. om vi skall likna det som hände med något på senare tid så är det anna sjödin som faktiskt fälldes för sina rasistiska tillmälen i krogkön. dessa var värre än vad almqvist mäktade med. sjödin är kvar i s led.

  jag skulle vilja se samma journalistiska exponering av muslimerna i riksdagspartierna.
  vi har tex kaplan i mp som i sin roll som ordförande för sveriges unga muslimer med glädje anlitar föreläsare som tex förnekar förintelsen, anser att homosexuella skall avrättas, att kvinnans plats är i hemmet, mannen bestämmer dock alltid över kvinnan, polygami men enbart för mannen etc etc till och med har han anlitat föreläsare som anser att 11/9 genomfördes av USA... Vi har sedan waberi i m som är ren skär islamist och likaså en dito inom c. dessa skulel man vilja ha en lika kraftfull granskning av

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.