2012-11-16

Om det fria ordet

Jag skrev i ett inlägg om varför jag tror att Sverigedemokraterna tog plats i Riksdagen efter valet 2010. Som inläggets författare är jag såklart jävig, men jag kan inte ens i min vildaste fantasi förstå hur man kan tolka inläggets innehåll som rasistiskt, hatiskt eller olämpligt. Likväl är det nu borttaget från alla länkade SvD-sidor, efter några besök från admin.twingly.com.

Man måste vara bra inskränkt för att förvånas över att konspirationsteorierna frodas på nätforum. Man måste vara bra inskränkt för att inte förstå att folk känner sig tystade och censurerade av ett enigt etablissemang som sluter leden. Man måste vara bra inskränkt för att inte förstå hur samhället blir allt mer polariserat och varför ett förakt mot de etablerade politikerna och journalisterna breder ut sig. Man måste vara rejält verklighetsfrånvänd för att inte förstå hur hur falskt fraser som "vi gillar olika" klingar i mångas öron.
Johan Westerholm, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, SvD13, SvD14, SvD15, SvD16, SvD17,

2 kommentarer:

 1. jag håller med. tycker det har blivit otäckt i samhället. det är många som sitter tysta och knyter näven i fickan för alla orättvisa beskyllningar på svenska folket. och ordet rasist är så uttjatat så det vore bra om alla slutade säga det ordet. vad ska man rösta på när man tycker invandringen till sverige gått för långt

  SvaraRadera
 2. det är vidrigt då man märker att de kastar ut allt vatten, barnet åker omloppsbana och man krossar badbaljan.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.