2012-11-27

Skyddad tomteverkstad

Jag tycker frihet är någonting vackert. Jag är för frihet från omvärldens förväntingar, jag är för friheten att avvika från stereotyper och jag är för friheten att slippa leva upp till hjärndöda könsroller som höhökillar och fnitterflickor.

En gång i tiden skrev jag därför utan att tveka under på urholkandet av de traditionella könsrollerna. Men två fel gör inte ett rätt, och den sektliknande radikalfeminismen har kommit att bli så verklighetsfrånvänd att jag för länge sedan avsagt mig allt samröre med detta åsiktsmaskineri.

Det finns mycket som är kulturellt betingat i de traditionella könsrollerna. Det finns också mycket som är biologiskt. Det finns gott om forskning som stödjer detta fullt rimliga påstående, det finns däremot ingen forskning som stödjer tesen om att könsrollerna skulle vara helt och hållet insocialiserade. Åh, det finns gott om ideologiskt drivna vänsterakademiker på våra universitet som hävdar att det förhåller sig på det sättet, men de har inga som helst empiriska bevis som stödjer detta. De vill att det skall förhålla sig så, men det är också allt.

Tack vare personer som Margareta Winberg har universiteten tvingats rulla ut röda mattan för dessa kvasiakademiker och deras läror har upphöjts till statsreligion (i Sverige det vill säga, i den primitiva världen utanför våra gränser förhåller man sig däremot ganska oförstående till det hela). Men detta förändrar inte några som helst sakförhållanden, deras läror blir inte mindre osanna för det.

Det finns givetvis flickor som vill leka brandman och det finns givetvis pojkar som vill leka med Barbiedockor. Dessa borde givetvis tillåtas göra detta också, utan att bli trakasserade av något praktarsle till mobbare eller grottmänniskoförälder. Men de flesta flickor kommer aldrig att vilja leka med brandbilar och de flesta pojkar kommer aldrig att vilja leka med Barbiedockor. Det är så vi är skapta så låt oss få vara dem vi är. Med våra skattepengar tillhandahåller vi er en skyddad verkstad där ni tillåts härja fritt, men låt också er till forskning maskerade tokideologi stanna där. Vi övriga delar inte er världsbild.
SvD1, SvD2, SvD3