2012-11-21

Stackars Fredrik Reinfeldt

För ungefär två veckor sedan beklagade sig Reinfeldt i ett tal över de människor som "anser att alla politiker är korrupta och struntar i problemen som finns".

Idag avslöjas att ett dokument med känsliga uppgifter kring regeringens försök att via ett bulvanbolag sälja vapen till Saudiarabien mystiskt har försvunnit från regeringskansliets diarium. Reinfeldt må kalla en stor och växande del av folket för obildade tölpar om han vill, själv kallar jag Reinfeldts regering för en samling fifflande vapenmånglare.

Detta gäller för övrigt även för de regeringar som leddes av Göran Persson, då det var dessa som en gång inledde det hela. Vuxenmobbaren Kawa Zolfagarys och hans Alliansfritt Sveriges försök att göra blockpolitik av det hela klingar därför ganska ihåligt.
SR1, SR2, DN1, DN2, DN3, SvD1, SvD2, SvD3, GP1

2 kommentarer:

 1. Nja
  Jag ogillar ditt sätt att förringa skandalen. Vist förekommer det alltid skumraskaffärer inom politiken men det här är stort. Att sedan S inledde samtalen fritar icke regeringen från vad, som skett. Men jag är inte förvånad. Alliansen saknar moralisk kompass. Och moderaterna har ett tungt arv. De föddes ur ett parti till motstånd mot demokrati. Ränderna har svårt att gå ur.

  SvaraRadera
 2. Förringar jag någonting? Mitt budskap var ungefär att regeringen var en samling hycklande skurkar. Du läste nog med det ideologiska filtret lite väl hårt uppskruvat.

  Däremot är detta ingenting typiskt för nuvarande regering eller borgerliga regeringar. Göran Persson inledde det som sagt den här affären. Palme var djupt insyltad i Boforsaffären. Den svenska traditionen med skumma vapenaffärer är gammal.

  Vad gäller partiets historia så, visst är det så, men vilken relevans det har idag kan diskuteras. På vänstersidan har vi ju dessutom haft Birgitta Dahl som sagt att talet om folkmord i Kambodja var borgerligt förtal, och Vänsterpartiets engagemang för de demokratiska idealen har ju varit allt annat än helhjärtat genom åren om man säger så.

  Sen har vi ju förstås den här klassikern från Carin Jämtin: "Vad är ett demokratiskt land? Det är en sådan fråga som även professorerna på de kändaste universiteten tvistar om. De enda demokratier som finns i världen är väl Sverige och Norge och några stycken till." (http://www.dn.se/nyheter/politik/mer-i-bistand---men-inte-for-snabbt)

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.