2013-03-14

Den absurda debatten

Det finns flera anledningar att vara kritisk till vissa av polisens arbetsmetoder när det kommer till Reva. Hade jag själv på väg till jobbet blivit stoppad av poliser, frågats ut om min bakgrund och blivit avkrävd legitimation hade jag blivit fly förbannad. Men frågan är inte riktigt så enkelt som media och de vanliga godsvenska tyckarna framställer den som heller.

Till exempel förvånas jag över hur det gång på gång påstås att polisens kontroller har en stor felmarginal, eftersom nio av tio som kontrolleras visar sig ha rätt att vistas i Sverige. Detta betyder nämligen naturligtvis också att en av tio som kontrollerats inte har uppehållt sig i Sverige legalt. Detta är i sammanhanget inte en låg siffra, det är snarare en väldigt hög sådan. Hade polisens arbete i andra ärenden - till exempel vid nykterhetskontroller i trafiken - varit lika framgångsrik, hade detta hyllats som en framgångssaga.

Nu handlar Reva förvisso inte om rattonykterhet. Reva handlar om invandringen till Sverige, och i egenskap av en invandringsrelaterad fråga gäller en helt annan uppsättning logiska regler när frågan skall diskuteras offentligt. Dessa logiska regler går i korthet ut på att den som anklagar någon annan för att vara "rasist" alltid får det moraliska övertaget. Det spelar ingen roll hur bra argument du har, så fort någon kallar dig för rasist så har du förlorat, oavsett hur illa underbyggd anklagelsen är. Och motståndarna till utvisningar av illegala invandrare vet att utnyttja detta till fullo.

Diskussionen blir stundom skrattretande. Vem som helst kan förstå varför polisen inte kontrollerar personer med nordeuropeiskt utseende och som talar svenska utan brytning, men just detta används som argument för att anklaga polisen för rasism. Det spelar ingen roll att sannolikheten för finna illegala invandrare bland personer med svenskt utseende och som talar perfekt svenska är praktiskt taget noll, implikationen av resonemanget är ändå att såvida inte dessa kontrolleras i samma utsträckning som personer med afrikanskt utseende är polisen rasistisk. Vad som alla vet, nämligen att folk med bakgrund från olika platser på jorden ser olika ut, blir således även det till rasism. Alla vet om det, men allt färre vågar kännas vid det i en offentlig debatt.

Det mest bisarra med Reva är att projektet pågår parallellt med att samma politiker som gett projektet sin välsignelse stiftar nya lagar som ger illegala invandrare rätt till skattebetald samhällsservice, någonting som naturligtvis lockar ännu fler illegala invandrare till Sverige. Den ena handen motarbetar därmed aktivt vad den andra gör. Och samtidigt som denna schizofrena politik förs gör media allt de kan för att föra folket bakom ljuset genom att beskriva invandringen till Sverige - den största i västvärlden - som liten och Migrationsverket som hjärtlöst. Och fastän det är en offentlig hemlighet att många av de 111 000 personer som invandrar till Sverige varje år gör det till följd av regelrätta asylbedrägerier, poängterar Miljöpartiet vikten av att " fler personer ska kunna få stanna på grund av synnerligen ömmande skäl".
Sektvänsterns tio budord:
 1. Du skall inga andra argument hava jämte doktrinen.
 2. Du skall missbruka värdeordens namn, ty de skola totalt förlora sin mening så att betyda vadhelst dig passar.
 3. Tänk inte på vilodagen. Heller.
 4. Skilj ej på din fader och din moder, på det att det må gå hen väl och hen må länge leva i ditt land.
 5. Du skall icke problematisera.
 6. Du skall icke anse dig begå något brott, ty dina handlingar är för ett högre syfte.
 7. Du skall icke gräla, ty fraktionsstrider vara revolutionens fiende.
 8. Du skall icke försitta chansen att förlöjliga din nästa då dina argument tryta.
 9. Du skall hava begärelse till din nästas hus.
 10. Du skall icke tillämpa dina principer på dig själv, ej heller på dina vänner eller dina allierade, ej heller på någon annan, som bekänna sig till den rätta läran.

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, DN, SR

2 kommentarer:

 1. När media började yla om att "9 av 10 kontrollerade var oskyldiga" så var min första tanke snarare att "helvete! 1 av 10 är en illegal invandrare!!!! Hur många har vi egentligen?!"

  SvaraRadera
 2. Sektvänstern,ja det är passande,dom är ju fanatiska hela bunten.Dom hysteriska feministerna passar här också. Jag är så genomless på dom.Dom tror att dom styr landet,vad vi SKA tycka ock tänka.Det dom tycker är det enda rätta,vi är nog många som börjar få dom i vrångstrupen.Dom tror visst att alla som är bekymrade över vart landet ska ta vägen med den okontrollerade massinvandringen
  är rasister,lågutbildade med ett torftigt liv.Oj så fel dom har.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.