2013-04-03

Löfven - charlatanen

Stefan Löfven lovade idag att den svenska arbetslösheten skall vara den lägsta i Europa om sju år, om det blir en socialdemokratisk regering i nästa val. Frågan hur han har tänkt sig åstadkomma detta infinner sig onekligen.

Tänker Löfven...
... skrota LAS?
... förbjuda fackföreningar?
... skrota Saltsjöbadsavtalen och istället införa låga minimilöner?
... förtidspensionera alla arbetslösa?
... höja skatten våldsamt så att alla arbetslösa kan ges offentliga jobb?
... hoppas på att eurokrisen får övriga EU-medlemmars arbetslöshet att öka?

Såvida inte Löfven är avsevärt mycket dummare än jag trodde, vet han mycket väl att ambitionen är nonsens. Eller med andra ord, Löfven står på kongressen och ljuger sig blå i hopp om att detta skall leda till valseger 2014. Personligen tror jag inte att väljarkåren är riktigt så blåögd lättlurad.
Dagens lästips: Johanne Hildebrandt om den svenska kränkthetsindustrin
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, SvD13, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, Ab1, Ab2, Ab3n

1 kommentar:

  1. Om man istället mäter sysselsättningsgrad vilket egentligen är mindre missvisande än den ofta grovt manipulerade arbetslöshetssiffran kan man redan konstatera att Sverige är i den absoluta toppen med bara Nederländerna och Danmark som har högre sysselsättningsgrad. Undrar vad den sista procenten där kommer ifrån? Mindre intolerans mot sex och substansavnjutnings industri?

    Sen kan man ju fråga sig om 'arbeta mest i världen' verkligen är mål som skapar ett liv värt att leva för medborgarna...

    SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.