2013-04-16

Weideruds känsla för ironi


Peter Weiderud och hans måttstock

Peter Weiderud, ordförande för den socialdemokratiska broderskapsrörelsen, skriver idag på DN Debatt att "Omar Mustafa bedöms med annan måttstock än vi andra". Den oavsiktliga ironin i Weideruds påstående är närmast surrealistisk.

Weiderud har nämligen helt rätt i att Mustafa bedöms med en helt annan måttstock än oss andra, men definitivt inte på det sätt Weiderud menar. Hade Mustafa inte varit invandrare och muslim hade han bedömts som en ärkekonservativ extremist, och hade aldrig över huvud taget kommit på fråga för någon partistyrelseplats.


Apolo-get

Fler belysande inlägg av Weiderud kan läsas här:

DN, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6, SR7, Ab1, Ab2, Resumé

3 kommentarer:

 1. Den senaste veckan har vi fått åse ett fantastiskt självmål av Socialdemokraterna!
  För mig verkar det som en Cat-fight (VP vs YJ?) drivits till otroliga proportioner. Efter det som framkommit i media de senaste dagarna kan folk med rätt ifrågasätta om Socialdemokraterna är regeringsdugliga.
  Först och främst borde valberedningen ha offentliggjort sina förslag i god tid före kongressen. Hur skall någon normalt funtad person kunna tro att kongressen varit mygelfri och okorrumperad när förslag till företrädare läggs fram några minuter före omröstningen? Det borde införas i stadgarna att valberedningen skall tillkänna ge sina förslag minst tre veckor före kongressen och att nomineringar skall vara öppna och valberedningen tillhanda senast två månader före kongressen.
  Om nu Omar är olämplig som partirepresentant, varför nominerar de då honom? De som nominerar en kandidat bör ju ha screenat kandidaten. Tanken slår mig att han var ett vapen i Cat-fighten och sådana vapen hör inte hemma i ett demokratiskt parti. Därför frågar jag mig om VP egentligen är lämplig som partirepresentant. Hon agerar självsvåldigt men vågar för tillfället inte möta pressen. Det är kanske inom Stockholms Arbetarkommun som de bör tänka efter vilka representanter som kan göra Socialdemokraterna till ett trovärdigt regeringsalternativ.
  Slutligen måste jag säga att partiledningen borde ha agerat. Omar var ju trots allt vald av kongressen, då förtjänar han också partiledningens fulla stöd, eller var det så att partiledningen blev överrumplade vid styrelsevalet? När det nu höjs röster om vilka Socialdemokraterna vill regera tillsammans med vill jag komma med ett litet inlägg: -Vilka representanter avser Socialdemokraterna göra till ministrar när de vunnit valet 2014?
  Om inte dettta besvaras tydligt kommer Socialdemokraterna inte att ses som ett trovärdigt regeringsalternativ!

  SvaraRadera
 2. "Peter Weiderud, ordförande för den socialdemokratiska broderskapsrörelsen"
  Här, min kära fnordspotter, verkar ivern att smutskasta socialdemokratin föra din argumentation utanför såväl intellektets som anständighetens gränser. Förutom rent gemena personpåhopp har du dessutom fel i sak; organisationen heter "Socialdemokrater för tro och solidaritet". Get your facts right!

  SvaraRadera
 3. Kära Anonym,
  visst är det lite smutskastning. Jag tycker man förtjänar det om man säger så idiotiskt dumma saker som Weiderud. Att det skulle vara bortom anständighetens och intellektets gränser kan jag dock inte hålla med om. Jag tycker inte det är särskilt mycket värre än många satirbilder som publiceras i pressen i stort. Och det är definitivt inte värre än den här bilden.

  Vad gäller organisationens namn, så hette den tidgare "Sveriges Kristna Socialdemokraters Förbund" men har länge informellt kallats för "Broderskapsrörelsen". Huruvida detta "smeknamn" avskaffades i samband med det formella namnbytet vet jag inte, men jag undvek med flit att använda det nya namnet eftersom jag tror att det är få som känner till det.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.