2013-05-26

En bild säger mer än tusen ord?

SvD lyckas idag sätta något slags rekord i oavsiktlig ironi på sin förstasida:Dagens Förnumstigheter Nyheter går å sin sida ännu en gång till botten med problemen. Det är psykiska problem som ligger bakom kollapsen i förorterna.Under tiden diskuterar integrationsministern och hans medarbetare intensivt hur man skall lösa den situation som har uppstått.

Erik Ullenhag och hans medarbetare diskuterar upploppens orsaker.

DN1, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6, SR7, SR8, SR9, SR10, SR11, SR12, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, Ab

12 kommentarer:

 1. Om det inte var så tragiskt .. och dyrt!! .. så skulle rapporteringen från Husby och efterföljande förortsvandalisering vara stor underhållning.

  Fredrik Virtanen till exempel anser att det hela handlar om SJÄLVFÖRSVAR???

  Samt hyllar "förnämt politiska grupper som Megafonen, eldsjälar som kämpar för förorterna på flera fronter (!?) - från läxhjälp till att pedagogiskt (!????) försöka ta makten över tolkningsföreträdet".

  Förnämt politiska ELDsjälar som PEDAGOGIST? försöker ta makten över tolkningsföreträdet????

  Ibland undrar jag vad som händer på Aftonbladets redaktion egentligen?? Är det någon som släpper in förbjudna substanser genom ventilationssystemet???


  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/fredrikvirtanen/article16842082.ab

  SvaraRadera
 2. Järvalyftet-Mellan 2007-2014 satsades 450 miljoner för att skapa en positivt social utveckling i området.ill det tillkommer många andra projekt och satsningar. Om detta kan man läsa i SDS ledarblogg Siri Steijer.
  Mycket,mycket märkligt att detta inte analyseras när det nu pratas om att satsa ännu mer. Vad gav det? vad Blev rätt?
  Jag tycker det är helt oansvarigt att inte redovisa resultat av så stora satsningar och personligen börjar min moralkänsla att uppluckras. ÄR DET HÄFTIGT ATT BETALA SKATT?? Det vete F.N

  SvaraRadera
 3. Samtidigt kan allting bara vara tillfälligheter. Och då slår alla insatser ganska blint.

  Förmodlingen finns det ett väldigt stort spektrum av bidragande faktorer. Men ingen seriös person kan hävda att han vet exakt hur stor inverkan varje faktor har. Eller om den har någon alls. Det hela blir ju snillen spekulerar.

  Men det är klart att trevliga, vackra och ordningssamma områden med stabil befolkning som verkligen gillar sina hem förmodlingen har lite färre bilbränder. Det mest revolutionära kanske där kan räcka med att plantera lite röda rosor. Kort sagt områden som politikerna själva vill bo i. (Om de inte skall symbolbo någon vecka bland betongen för att spela empatiska).

  SvaraRadera
 4. Finns det stora strukturella problem, vilket vissa påstår, då kan man ju ifrågasätta vilken nytta små marginella skatte bidrags insatser gör.

  Ofta är det ju samma personer som hävdar båda delar. "Vi måste tillskjuta ännu mer offentliga medel, och problemen är stora strukturella". Lite konstigt kanske.

  Bör man inte börja med de stora strukturella problemen i så fall, och tänka om på något sätt. När det börjar verka så kan man gå vidare med mindre åtgärder.

  SvaraRadera
 5. Tidningar som har S-prägel har ofta problem rent upplagemässigt. Inte så konstigt kanske. Folk gillar nog att läsa om sängkammarskvaller, men rent politiskt tokhumbug tror jag står lågt i kurs hos de flesta. T om vanliga s-läsare. Milt liberala blaskor har ofta mer blandade uppfattningar. Och det landar nog lättare hos läsarna.

  SvaraRadera
 6. Ja Herregud Any,läste Virtanens inlägg och insåg att karln inte är klok,pedagogiskt att kasta sten på polis och brandkår!!!Här gäller det att vrida och vända på varje sten( ha ) så det går att hitta en vinkling som passar bättre in än verkligheten.Till skillnad från många av oss andra som har en lite RAKARE uppfattning som kanske grundar sig på information och sunt förnuft.

  SvaraRadera
 7. Samhället vräker pengar över problemförorterna i samma takt som invånarna bränner upp dem.

  T.ex. den omtalade TENSTA AKADEMI brändes ner men byggdes sedan upp igen.

  T.o.m. den obskyra organisationen MEGAFON som försvarar huliganism och våld fick ta emot 600.000 kronor av staden i fjol.

  SvaraRadera
 8. Ursäkta,det blev fel SvD-ledarredaktionens blogg ska det vara.

  SvaraRadera
 9. Anybody: Förbjudna substanser i ventilationssystemet, jag tror du är nåt på spåret där!

  Eva Franchells kontor verkar särskilt drabbat.

  SvaraRadera
 10. Möjligen kan det vara en hämndaktion från unga "cuffare" som vill visa vad man kan odla hemma om Centern får igenom tillståndsgivningen och dessutom vill hämnas tidigare oförrätter riktade mot Annie Lööf?? ;-)

  Det är ju egentligen både glasklart och genialiskt när jag ser det i text!

  Förmodligen står det lika illa till på Sveavägen 68. Löfven har ju varit lite otydlig den sista tiden ..???

  SvaraRadera
 11. Ah, ja!

  Men... halterna måste ändå ha varit högre på Juholts tid tror jag.

  SvaraRadera
 12. Redan då??

  NATURLIGTVIS .. *slår mig för pannan* .. inte undra på att budskapen är .. och har varit .. luddiga från de röda ledarna.

  En CENTERPARTISTISK konspiration!!! :-o

  Kanske den tog sin början under den rödgröna valrörelsen? Det skulle förklara en hel del?

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.