2013-05-22

Fege Fredriks floskler

Fredrik Reinfeldt uttalade sig till slut i Husbyfrågan. Han upprepade trött och oengagerat att även Sverige berikas av västvärldens största invandring så innebär densamma "en prövning i övergången".

Problemet med detta uttalande är bara att "övergången" inte är övergående. Problemen är konstanta - eller rättare sagt ökande - eftersom invandringen ständigt ökar och har nått 111 000 personer om året. Så länge denna utveckling fortgår kommer problemen att öka i omfattning, inte minska.

På Aftonbladet låtsas man samtidigt om att problemen främst bottnar i arbetslöshet och påstår att "högern gör sig dum om Husby". Det faktum att inget liknande sammanbrott uppstått i någon av landets alla bruksorter med samma höga ungdomsarbetslöshet låtsas man inte om. Det handlar om klasskillnader och sociala problem, ingenting annat. Punkt.

Risken finns förstås att en och annan istället tycker att det är journalisterna på Aftonbladet själva som gör sig dumma.
Enligt DN är det "främlingsfientligen" och SD som är problemet.Även SR är inne på samma linje.SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, SvD13, SvD14, SvD15, SvD16, SvD17, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6, SR7, SR8, SR9, SR10, Ab1, Ab2, Ab3, Ab4

2 kommentarer:

 1. Ha,HA kul video.
  Reinfeldts uttalande var det tröttaste jag sett,som en zombie rapade han upp sina floskler,jobbigt att se.Det var skillnad när det gällde fotbollsvåldet,då var det en vaken statsminister med glöd i blicken.

  SvaraRadera
 2. Videon är 15-20 år gammal, men trots det mer träffande idag än den var då. :)

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.