2013-05-24

MP spelar fiol när Sverige brinner (uppdaterad)

Som genom ett ödets nyck håller Miljöpartiet kongress samtidigt som konsekvenserna av västvärldens största invandring gör sig påminda i form av ett brinnande Sverige.

Miljöpartiet är i högsta grad medskyldiga till denna utveckling. De har forcerat urvattning efter urvattning av asylskälen. De har forcerat amnestier för personer utan asylskäl. De har också forcerat fram en omfattande rätt till samhällsservice för illegala invandrare, på bättre villkor än till de som vistas i landet legalt dessutom, vilket naturligtvis leder till ännu fler illegala invandrare

På kongressen konstaterar Åsa Romson förvisso att "det har blivit tydligt att Sverige är ett delat land" - men väljer att lägga skulden för detta på regeringen. Att Miljöpartiet skulle ha ett eget ansvar för den uppkomna situationen tycks inte vara något som föresvävar deltagarna på kongressen.

Eller med andra ord: Miljöpartiet spelar fiol när Sverige brinner.

Lästips: Hanne Kjöller


Miljöpartiet håller kongressUppdatering: Aftonbladet har nu bestämt sig för att det får räcka med rapportering kring civilsamhällets sammanbrott. Istället går man ut hårt med en serie reportage om den svenska sexkrisen. I en fördjupande analys av Eva Franchell finner man att sexkrisens orsaker bottnar i regeringen Reinfeldts arbetslinje.

Yeah.


Aftonbladet går till djupet med Sveriges egentliga problem (klicka för större bild)

DN, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, SvD13, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6, SR7, SR8, SR9, SR10, SR11, SR12, SR13, SR14, Ab1, Ab2, Ab3, Ab4

11 kommentarer:

 1. Av nyfikenhet skulle jag vilja veta ,hur många är svenskar som är med i upploppen

  SvaraRadera
 2. Enligt miljöpartiet är alla Svenskar

  SvaraRadera
 3. Det stämmer, inte se,inte höra däremot talar dom ,mycket och totalt världsfrånvarande.Alla jobben dom ska skapa,är det någon som tror att det inte skulle varit gjort om det nu är så enkelt.Om det går att trolla fram jobb lätt som en plätt så förstår jag inte varför alla politiker i Europa inte gjort det redan istället för att gå och dra med massarbetslöshet.

  SvaraRadera
 4. Ligisterna håller ju sig åtminstone på "hemmaplan" i förorten och borta från Stockholm city. Om ett tag så ebbar det ut, kravallena i förorterna glöms bort och allt blir som förut. Göteborgskravallerna däremot hände mitt i Göteborgs centrum, under ett stort evenemang och det är därför folk kommer ihåg det.

  Varumärket The Capital of Scandinavia har än så länge klarat sig från bestånde brännskador.

  SvaraRadera
 5. Försök få en miljöpartist att säga eller försvara någon enda fråga eller vinkling av något som helst samhällsproblem som skulle kunna uppfattas repressivt. Eller begränsande, eller bestraffande. Eller kontrollerande. Eller på något enda vis kunna tolkas negativt för en enda människa. Jag tror det nästan är omöjligt.

  Den politiska energin får man av oändlig och ständig godhet i alla frågor.

  Om resultatet av den outsinliga godheten blir katastrofal, ja då finns man inte där för att förklara sitt ansvar eller berätta om detaljerna kring olika reglers utslag och utformning.

  Kanske är det bättre med partier som sätter upp en karg front och snåla villkor i debatten, om de tar sitt ansvar och är lyhörda då det blir problem. Än partier som förkunnar total godhet och generositet i alla lägen och helt smiter undan allt ansvar och följdverkningar när det blir problem.

  SvaraRadera
 6. Det känns som skribenten i denna blogg är relativt IQ-befriad!

  SvaraRadera
 7. Har ni sett att man i en rapport från tankesmedjan Migro konstaterar att "Sverige är sämst av alla rika industriländer på att få in de utrikes födda på arbetsmarknaden" och föreslår att man kan lösa den höga arbetslösheten i de utsatta grupperna genom att skapa jobb som har bl.a. har andra förutsättningar när det gäller utbildningsnivå.

  "– Det skulle till exempel kunna handla om trädgårdsarbete eller att packa kundernas kassar på ICA, säger Fredrik Segerfeldt.": http://www.dn.se/ekonomi/sverige-samst-pa-jobb-for-utrikes-fodda

  Det låter lite som McJobs tycker jag: http://en.wikipedia.org/wiki/McJob

  SvaraRadera
 8. Exakt. För att lösa de problem den rekordstora invandringen för med sig så är det uppluckrat arbetsrätt, större lönespridning, svagare fack och lägre bidrag som gäller.

  ... och de som kämpar hårdast för att leda oss dithän där detta blir en nödvändighet för den svenska samhällsekonomin är vänstern. Bisarrt!

  SvaraRadera
 9. mycket skitsnack här
  "Som genom ett ödets nyck håller Miljöpartiet kongress samtidigt som konsekvenserna av västvärldens största invandring gör sig påminda i form av ett brinnande Sverige."


  Upploppen berodde inte på invandring utan på att regeringen och Stockholms stad, båda styrda av moderaterna, har rustat ner välfärden och privatiserat samhällsfunktioner som skola vård och omsorg under många år. Bostäderna i dessa områden har fått förfalla i 30 år. hyrorna är väldigt höga i förhållande till den standard som erbjuds. sophanteringen har inte fungerat på väldigt länge läg sedan till ständiga polistrackaserier och rasistiska tillmälen varje dag
  Det går till en gräns sen får folk nog och protesterar tyvärr genom att sätta eld på oskyldiga personers egendom vilket inte leder till någon positiv förändring, snarare tvärtom. Mordet på en äldre oskyldig man var droppen som fick bägaren att rinna över
  Ökad rasism är inte svaret på problemet, minskad invandring är inte svaret på problemet men att utjämna klassklyftorna i samhället, utrota orättvisor och arbetslösheten, rusta upp skolan,rusta upp bostäderna utan att höja hyrorna och rusta upp sjukvärden och bygg sedan billiga bra hyresrätter som folk har råd med. Det är detta som kan förhindra att liknande saker händer igen, inget annat.

  SvaraRadera
 10. Pcfixaren-Nu är det ju så att arbetslösheten finns på många orter i detta land utan att man där protesterar genom att vandalisera.Och det var många fina och bra förslag som alla i HELA landet vill få del av.Och jag tror inte den politiker är född som oavsett färg inte skulle vilja få till det här,då har man makten i sin hand.Vi har kris i Europa med massarbetslöshet där Sverige har klarat sig bäst och vårt land är ingen enskild ö utan vi påverkas i hög grad vad som händer.
  Det finns ingen skattkista att bara ösa ur utan det handlar om utgifter och inkomster.

  SvaraRadera
 11. pcfixaren:

  Pratet om nedrustning är trams, se t ex här och här.

  Privatiseringar kan man såklart vara emot, men att sätta likhetstecken mellan dessa och försämringar är bara dumt.

  Om området, som du säger, har fått förfalla i 30 år - dvs sen 1983 - så är det under mindre än hälften av denna tid det skett med borgerliga regeringar vid makten.

  Som du säger, mycket skitsnack här.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.