2013-06-01

Eliten vill inte bli berikad?

Efter bränderna i förorterna har SvD vid en granskning av riksdagledamöternas adresser funnit att endast fem av 349 bor i områden liknande de som berörts av upploppen.

Konstigt, eller hur? Invandringen berikar ju Sverige och inom etablissemanget brukar man ju överrösta varandra i sin iver att prisa mångkulturen? Är det måhända så att det finns ett glapp mellan vad som sägs och vad som faktiskt görs? Erik Ullenhag tillbringade ju förvisso några dagar i Rinkeby, men sedan åkte han ju hem igen...

Nåväl, jag skall inte bli långrandig. Istället skall jag låta min nya favoritleksak - löpsedelsgeneratorn - föra min talan.


Elitens mångkultur = folkets mångkultur?

SvD1, SvD2, SvD3, Ab1, Ab2, Ab3, Ab4, Ab5, Ab6, Ab7, DN1, DN2, DN3, SR

3 kommentarer:

 1. Nu blir jag lätt förvirrad?

  Om förorten blir berikad av att riksdagsledamöterna flyttar dit .. betyder det att media anser att förorterna blir bättre om det flyttar dit andra människor?

  Det är alltså människorna som bor där nu som det är fel på? Ett fel som avhjälps genom att skicka dit en "bättre sort"??

  Eller hur tänker de nu?

  SvaraRadera
 2. Jag tolkar det som att du, i ditt eget blogginlägg, ironiserar en smula över någon som pratar om att flytta dit, men troligtvis aldrig kommer göra det? :D

  SvaraRadera
 3. favoritleksaken ger roliga rubriker! :-)

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.