2013-06-05

Inte rasist, men...

När en påstådd svensk sexkris av Aftonbladet påstods ha orsakats av Fredrik Reinfeldt, började åtminstone jag undra om allting stod rätt till på Aftonbladet.

Tidningen utmärkte sig ju förvisso inte som någon journalismens högborg tidigare heller, men nu verkade alla hämningar ha släppt. Någonting farligt tycktes vara på väg att hända på Aftonbladet, för att parafrasera Daniel Swedin.

När sedan den - skall vi säga, vanligtvis lätt onyanserade - Åsa Linderborg plötsligt och storsint medgav att Fredrik Reinfeldt faktiskt inte var någon rasist tycktes en viss tillnyktring ha skett. En illusion, skulle det visa sig, för Aftonbladet väljer nu att nyansera sin linje. Fredrik Reinfeldt är inte rasist, men...


... regeringen han leder bedriver ett kolonialkrig i Afrika. Och föga förvånande pekas Carl Bildt - ni vet, han med oljan och krigsförbrytelserna - särskilt ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.