2013-06-27

Tendentiöst om Avpixlat


Det går att säga en hel del negativt om Avpixlat. Tonen på sidan är inte sällan frän, bitter och konspiratorisk. Att Kent Ekeroth tycks slira på sanningen om sina kopplingar till sidan och att det kan finnas oegentligheter i finansieringen, ser inte heller särskilt snyggt ut. Det saknas således inte goda skäl till att framföra välunderbyggd kritik mot såväl Avpixlat som Ekeroth.

Att däremot kalla Avpixlat för "främlingsfientlig", "hatsajt", "högerextremistisk" och - indirekt - rasistisk - kan däremot bara kategoriseras som rent skitsnack. Det faktum att man väljer att endast lägga fram dessa påståenden som självklarheter, utan att exemplifiera dem, är ett bevis så gott som något på detta.

Om Avpixlat faktiskt hade publicerat något genuint olämpligt så är det ingen vågad gissning att media skulle kasta sig som svultna vargar över detta. Det enda försöket till att exemplifiera anklagelserna mot Avpixlat återfinns i SvD. Där kan man läsa att 'i mars i år publicerades en debattartikel där det hävdades att muslimer har "ödeläggelse inprogrammerat i sitt DNA"'.

Texten som åsyftas är en insändare, skriven av en Miriam Salib, och återfinns här. Den exakta texten som SvD refererar till "Läste någonstans om B.I.D, befriend-infiltrate-destroy som en taktik som är inprogrammerad i muslimernas kulturella DNA, och det stämmer så väl."

Det är såklart ingen särskilt trevlig formulering, men den talar om "kulturellt DNA" och inte "DNA" som SvD - trots citattecken - påstår. Därtill är den en insändare, skriven av en person själv invandrad från Mellanöstern, och inte av Avpixlatredaktionen själva.

Att detta är det bästa SvD kunde komma med säger rätt mycket om hur substanslösa anklagelserna är. Men för all del, lita inte på vad jag säger utan surfa in på Avpixlat och bilda dig en egen uppfattning istället!

Jag uppmanar den som faktiskt kan hitta exempel på det hat, den rasism och den högerextremism som påstås finnas på sidan, att i en kommentar på detta inlägg upplysa mig och bloggens läsare om exakt var detta kan läsas.


SvD1, SvD2, SvD3, Ab1, Ab2, Ab3, Ab4, Ab5, SR1

1 kommentar:

 1. Jag är ofta inne och läser på Avpixlat och även på dess motsats Expo.Och här tycker jag att Expo är extremt enkelspårigt och blir därmed väldigt ointressant.Torftigt helt enkelt.
  Avpixlat har enligt mitt tycke två särdeles bra debattörer-Mats Dagerlind och Hera Lamppu Maduro.Kan inte heller tycka att den är särskilt hatisk eller främlingsfientlig,beskriver däremot en verklighet som andra blundar för.Och kommentarsfälten är mestadels sansade,visst kan det hetta till när exempelvis händelser som misshandeln i Kortedala,gruppvåldtäkter och liknande är på tapeten och det är helt förståligt att folk blir upprörda och rasar.
  Sen kan man börja undra hur desperata media är egentligen som letar fel och skapar ickenyheter av ingenting.Sympatierna hamnar oftast hos den som blir angripen på så dåliga grunder.Det börjar nästan bli skrattretande hur vänstermedia säkert sliter sitt hår i desperation över ``hatsajtens``många läsare.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.