2013-06-05

Tokfeminism vs Danmark


"Vi tolererar inte dansk sexism", svarar Nina Björk Dennis Nørmark, efter hans uppmärksammade debattinlägg igår.

Man kan såklart fråga sig vilka "vi" det är som inte tolererar de danska förhållandena. Att det inte är upp till danskarna, i egenskap av ett fritt folk, att själva avgöra vad som tolereras i Danmark är uppenbart. Den hätska svenska kulturdebatten om det danska TV-programmet "Blachman" - som inga svenskar har sett - gjorde detta faktum uppenbart.

Att Nørmark därtill dristar sig till att spekulera i att skillnaderna mellan män och kvinnor kanske inte är allt igenom socialt påtvingade mönster*, och att vi istället borde bejaka skillnaderna mellan könen, får Björk att fullständigt gå i taket.

För att slå tillbaka mot detta kätteri plockar Björk därför fram den argumentfattiges favoritverktyg, nämligen härskartekniken. I fin svensk sekteristvänstertradition väljer hon först att avsiktligt missförstå vad Nørmark säger, därefter hånar hon det budskap han enligt henne har framfört:

"Män och kvinnor är väsensskilda varelser" missförstår Björk således avsiktligt Nørmark. Därefter frågar hon sig melodramatiskt vilka skillnader det är som skall hyllas - kvinnornas lägre löner eller kvinnovåldet**?

"Jag är övertygad om att många av mina danska systrar applåderar den feministiska kampen" säger Nina Björk, med vilket hon underförstått menar "den sekteristiska svenska varianten av feministisk kamp. Hennes danska systrar är emellertid, får man förmoda, inte kapabla att föra denna kamp själva.

Nørmark å sin sida säger att "här hemma har svenska förskolors experiment med könsneutrala termer i stort sett mötts med hånskratt och avsmak" och sätter därmed fingret på det pinsamma faktum att Sverige, i omvärldens ögon, allt oftare framstår som ett land fullständigt i masshysterins klor.


* Den svenska tokfeminismens heliga graal.

** Precis som så många andra låtsas Björk om att kvinnor är särskilt våldsutsatta, trots att män i själva verket löper avsevärt större risk att utsättas för våld än kvinnor.
SR

13 kommentarer:

 1. Straight to the point! Nu får det väl för banne mig vara nog. Prefixet sekter* mycket träffande. Det kanske allra värsta är att den svenska feminismen är så extremt infiltrerat i svenskt tolkningsföreträde, dvs DN, SvD och public service-teve och radio, att man får intrycket av att hela svenska folket delar sektens uppfattning.

  SvaraRadera
 2. Låtsas vara utsatt?

  Kan du peka på något i texten hon har skrivit som är falskt?
  Tror du på alla barns möjligheter att växa upp och bli vad de vill?
  Tror du att alla barn måste delas upp och sorteras in i mjuka idioter och hårda logiker?
  Vad säger du till din dotter som vill bli VD på ett teknikföretag när hon blir stor men gråter när hon bli kallad "lilla gumman" och får förslag om sex från 13 års ålder av herrar som är 40 år äldre?
  Hånar du din son som vill bli förskolepedagog och som tror på jämlikhet?
  Var din pappa för dum som lät din mamma bestämma själv vad hon tyckte och trodde på när du var liten?
  Varför handlar det om kön alls och varför är det så viktigt att såga en kvinnlig debattör - du har ju uppenbarligen inte läst ett ord av hennes replik?
  Jag hoppas att mina barn aldrig någonsin behöver prata med en sådan som du, det skulle få dem att tappa framtidstron helt och hållet.

  Feminism = Samma skyldigheter + samma rättigheter.
  är det för otäckt liberalt för dig?

  SvaraRadera
 3. Jag misstänker att Du aldrig förstått att feminism handlar om jämlikhet och ansvar - inte om just din kuk. Jag kan inte komma på någon som är det minsta intresserad av den.

  SvaraRadera
 4. Bra skrivet. Jag lämnade en kommentar på DN, men den kommer väl inte publiceras för den höll med Nørmark.

  SvaraRadera
 5. Anonym #1:

  Snyfthistorier till trots, så hånar jag ingen för hans eller hennes intressen. Kvinnor får gärna bli ingenjörer och män får gärna bli förskolepedagoger.

  Man skall dock inte blanda ihop vad folk får göra och vad folk vill göra. Få kvinnor vill till exempel bli ingenjörer och de som skriker högst om att män och kvinnor är identiska är det i stort sett aldrig, utan är istället t ex sociologer.

  Hela snackat om att könsskillnaderna är 100 procent sociala konventioner är en önskan om hur saker och ting skall förhålla sig. De evidensbaserade studier som finns i frågan pekar i totalt motsatt riktning.

  Därmed inte sagt att det inte finns utmaningar och orättvisor vi bör hantera. Problemet är bara att den svenska feminismen som vi känner den idag erbjuder noll i form av lösningar.

  Och som Nørmark säger så är det Danmark, inte Sverige, som har en kvinnlig statsminister.  Anonym #2:
  Att du tar upp mitt könsorgan säger rätt mycket om tillståndet för den svenska feminismen idag. :)

  SvaraRadera
 6. Förlöjligande

  Att genom ett manipulativt sätt framställa någons argument eller person som löjlig och oviktig. Detta genomförs till exempel genom att använda slående men ovidkommande liknelser. Även att inför gruppen anmärka på någons yttre är ett sätt.

  Jag tänkte att du nog lättare kunde greppa vad genus är om du hade något handgripligt att famla efter.

  SvaraRadera
 7. Haha! Ja jösses, nu får tokfeministerna kritik av någon som de inte kommer åt. De kan ju försöka gå till tidningsannonsörer eller att få skribenten sparkad osv!
  Svensk feminism är en könsrasistisk, kvinnochauvinistisk masspsykos!

  SvaraRadera
 8. Feminism i Sverige handlar inte om jämnställdhet, det handlar om vänster-ideologi.

  Det är inte längre kvinnors rättigheter det handlar om, det är kollektivets förtryck gentemot den fria individen.

  Om en enda kvinna har sämre förutsättningar pga sina egna (indviduella) val så är det en startsignal för varenda kollektivistiskt lagd vänster-person i Sverige att skrika efter högre skatter, mer utjämning och förtryck.

  SvaraRadera
 9. Anonym sa: "Vad säger du till din dotter som vill bli VD på ett teknikföretag när hon blir stor men gråter när hon bli kallad "lilla gumman" och får förslag om sex från 13 års ålder av herrar som är 40 år äldre?"

  Jag säger läs en teknikutbildning, ta examen och bli vd. Problemet med att det finns så få kvinnor i chefstopparna (om det nu är dom enda yrken som spelar roll för feministerna) tror inte jag har så mycket att göra med kön. Jag läser till civilingenjör i elektroteknik på chalmers. Vi går ca 70-75 i min årskurs. Vi har den överlägset största andelen tjejer på många många år, om inte någonsin. Det är 11 tjejer. Av 75 studenter. Normalt sett brukar det vara 2-3 på den här utbildningen. Och folk klagar på att det inte är så många kvinnor som har vd positioner inom teknikföretagen.
  Det kan vara så att alla män som tillsätter chefspositioner tycker att kvinnor är mindre värda, och att män är dom enda som kan hantera en chefsposition, kan också vara så att det inte finns så många kvinnor att anställa, och om rekryteringsunderlaget ser ut så som det ofta gör på en teknisk utbildning, överlägset större del män, då är det väl inte så konstigt att chefspositionerna tillsätts av till större del män. Eller? Eller ska kvinnorna få specialbehandling och tillsättas för att dom är kvinnor? Jag trodde att särbehandling av könen var något feminismen var emot?

  SvaraRadera
 10. Särbehandling, smutskastning, nätmobbing, hot, tolkningsföreträde, maktmissbruk, objektifiering och härksarteknik är fullt och fast tillåtet inom feminismen. Så länge det gynnar den feministiska agendan.

  Att sen män också råkar illa ut, exempelvis:(http://dennaknaframsidan.blogspot.se/2013/05/om-yulia-fran-ryssland-och.html)eller att vårt domstolsväsende dömer olika p.g.a. kön http://www.ystadsallehanda.se/sjobo/article1482891/Flicka-frias-fran-att-ha-valdtagit-pojke.html och http://www.expressen.se/kvp/15-aring-domd-for-sex-med-flickvan/

  det skiter man i, för det gynnar inte feminismen.

  Feminismen idag motarbetar allt det som feminismen stod för en gång i tiden, nämligen jämlikhet och lika behandling. Idag är det inget annat makthunger och förtryckar mentalitet.

  (Väntar bara på att någon nu ska börja bröla om "vita kränkta män" och att "män tycker alltid synd om sig själva" etc. etc.
  Brukar alltid bli så när man motargumenterar med människor som inte klarar av motargument. Men det gör inget det visar bara ännu mer på att jag har rätt.)

  SvaraRadera
 11. Apropå ditt "** Precis som så många andra låtsas Björk om att kvinnor är särskilt våldsutsatta, trots att män i själva verket löper avsevärt större risk att utsättas för våld än kvinnor.": Björk skrev "våld i nära relationer" i sin artikel. Ok?

  Själv tycker jag att Björk är mkt saklig och argumenterar alldeles utmärkt. Inte för att den danske skribenten gjorde det särskilt svårt för henne, han verkade ju mest vara ute efter att retas och driva med svenskar. Kändes som han hade riktigt roligt när han skrev och egentligen inte menade hälften. Förmodligen sitter han och råfnissar nu och tänker att svenskar, både män och kvinnor, är helt humorlösa och det är det som är vårt stora problem.

  Mvh Matilda

  SvaraRadera
 12. Haha nu har DN tagit bort kommentarer och blogg-länkning.

  SvaraRadera
 13. Vi tolererar inte dansk sexism !!Så VI!!!!ska tala om för andra länder vad som gäller.VI kanske ska tala om för hela världen vad som gäller.Undrar om dom lyssnar?
  Gud så infernalisk trött jag är på dom här vänstervridna feministerna med sitt maktspråk och sitt översitteri.Dom jobbar på fel sätt.Uppifrån och ned.Jag får allergiska utslag av feminister så kvinna jag är.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.