2013-07-03

S och M har gett upp


Reinfeldt anser att ett folkvalt parti inte borde få vara med i Riksdagen.
Han anser också att Löfven är pinsam på grund av vad SD står för.


De två stora partierna i Sverige har gett upp. Då Fredrik Reinfeldt gör ett av sina allt mer sällsynta offentliga framträdanden, är en trött uppsyn och några buttert och oengagerat muttrade ord om ett femte jobbskatteavdrag det enda han har att komma med.

Oppositionsledaren Löfven å sin sida säger ingenting alls. Någonting som förvisso är ett framsteg jämfört med hur hans två föregångare skötte sitt jobb, men likväl en taktik som inte håller i längden för den som leder Sveriges största parti.

Småpartierna njuter förmodligen i fulla drag av läget. De gör utspel efter utspel för att legitimera sin egen existens. Miljöpartiet vill - gigantiska integrationsproblem till trots - att västvärldens största invandring skall bli ännu större. Vänsterpartiet lovar vinstförbud, offentliga jobb till 150 000 arbetslösa och kraftiga skattehöjningar åt världens hårdast beskattade folk. Sverige är, precis som Jonas Sjöstedt påpekade i partiledardebatten, extremt.

Centerpartiet experimenterar med månggifte, slopad arvsrätt och fri invandring, Folkpartiet har förmodligen ännu ett nytt betygssystem på gång och Kristdemokraterna försöker lite svävande förklara varför de behövs.

De två stora partierna i Sverige är inte vad de har varit. Moderaterna har lagt sig i mitten och kapitulerat för popvänsterns problembeskrivningar i försvars-, invandrings- och jämställdhetsfrågor. Socialdemokraterna är stukade efter tiden med Sahlin och Juholt och har förlorat sina mest kompetenta krafter.

En generation teknokrater med få anknytningar till den arbetarklass i vilket partiet föddes dominerar idag, och denna generation tycks mer vara intresserad av makten för maktens skull än drivna av något ideologiskt intresse. Det förtroende dessa partier en gång åtnjöt är kraftigt naggat i kanten.

Mitt råd till S och M är enkelt, skärp er! Gör er av med stolpskotten, oavsett om de lojalt gått den långa vägen via ungdomsförbunden. Framför allt, samarbeta! Tillsammans kan ni - om ni verkligen vill - komma överens om de reformer som Sverige behöver för att få ned arbetslösheten och säkra den svenska modellen för framtiden, även om det säkert kommer att bli smärtsamt för er.

Sist men inte minst, gör upp om en långsiktig och genomtänk invandringspolitik! Sverige har inte råd att låta Miljöpartiet fortsätta diktera invandringens villkor, oavsett om det sker i samarbete med en höger- eller vänsterregering.


SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, ">SvD13, Ab1, Ab2, Ab3, Ab4, Ab5, SR1, SR2, SR3, SR4, DN1, DN2, DN3, DN4, DN4, LT1, NSk1, Sk1, SMP1

2 kommentarer:

 1. För att travestera 1950-talets min barndoms Göteborgs-syndikalistiske agitatorn Ström Reinsfelt hänger Mona Stahlin som en härmo-röjd i röva" slut på citat

  SvaraRadera
 2. Folkets vilja? Varför röstar vi överhuvudtaget om det inte är folkets vilja som gäller.Vem är väl den som tror sig stå över vad folket vill.Och hatet vem står för det värsta hatet egentligen? Är det verkligen SD ? Har herr Reinfeldt hört talas om DEMOKRATISKA VAL.Och så komma dragandes med Mona Sahlin,hon som satte munkavle på debatten.Jag blir besviken att man inte respekterar demokratin oavsett vikket part det gäller.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.