2013-08-20

Aftonbladet kvar i 70-talet

Aftonbladet har idag sjösatt en namninsamling mot ett sänka världens högsta skatter en smula. Skolan skulle bli lidande, utbrister Legolas Karin Pettersson indignerat.

Aftonbladets logik är glasklar. Vi har världens högsta skatter, enorma kostnader för arbetslöshet och ett bidragssystem som ofta gör det direkt oattraktivt att jobba. Vad vi däremot definitivt inte har är världens bästa skola. Lösningen måste därför bli att bli mindre som andra länder.

Eller?

Och, apropå skatter och Aftonbladet, tror någon att Åsa Linderborgs företag är en konstruktion vars syfte är att höja Linderborgs skatt?

För skolans skull?Uppdatering: Göran Greider och Marianne Lindberg de Geer har skrivit under uppropet, meddelar nu Aftonbladet.

Göran Greider äger precis som Åsa Linderborg ett företag. Marianne Lindberg de Geer äger inte bara ett företag utan två!

Jag antar att det är enklare att förespråka hög skatt när man ändå kan trolla bort stora delar av den med lite kreativ bokföring. Jag misstänker till exempel att varken de Geer eller Greider köpt sina datorer för skattade pengar...
Ab1, Ab2, Ab3, Ab4, SvD1, SvD2, DN