2013-10-21

Operation Ullenhag


2002 gjorde Folkpartiet ett rekordval. Anledningen till detta var framför allt att det gick dåligt för Moderaterna, men också för att Folkpartiet lyfte frågan om språktest för svenskt medborgarskap.

Att kunna hjälplig svenska för att få ett svenskt medborgarskap kan tyckas som en självklarhet, men i Sverige är det som bekant stor skillnad på vad som är självklarheter och vad som är politiska realiteter. Förslaget framstod därför som djärvt – eller inhumant, rasistiskt och fruktansvärt, lite beroende på vem man frågade – och det folkpartistiska rekordvalet var ett faktum.

Däremot blev det aldrig några språktester. Faktum är att det knappt sades ett ord om dem efter valet.

När Folkpartiet idag står och stampar kring 4-5 % i opinionsundersökningarna – det vill säga ett resultat som väl speglar det svenska folkets intresse för ett gäng förnumstiga låtsasliberaler med von oben-attityd – måste det vara med något drömskt i blicken man tänker tillbaka på de 13,4 procenten man fick 2002. Vad göra?

"Jag vet", säger någon under ännu ett folkpartistiskt krismöte på Klippvägen 8 på Lidingö. "Vi låter Erik Ullenhag göra ett utspel om att nyanlända invandrare blir av med sin aktivitetsersättning om de tackar nej till ett jobb".

"Är inte det inhumant?!", frågar en annan folkpartist förfärat. "Nä", säger initiativtagaren. "Det kommer i praktiken inte beröra någon. Sossarna har avskaffat låglönejobben för länge sedan, och det här gäller ändå bara under de två första åren då inga ändå kan svenska och således ej heller lär bli erbjudna några jobb, även om de skulle ha kvalifikationerna."

"Vad är då meningen med det hela?", frågar en tredje närvarande folkpartist förbryllat. "Jo ser du", säger initiativtagaren, "på det här sättet ser det åtminstone ut som att vi tar populasens oro på allvar, och vi kanske till och med kan ta några väljare från Åkesson!"

"Jaaa...", säger en fjärde närvarande folkpartist som hittills suttit tyst. "På det här sättet kan vi faktiskt slå två stycken musca domesticæ i en smäll! Gossen Ullenhag tycks ju av någon obegriplig anledning inte riktigt gå hem i stugorna, fastän han är så käck och duktig. På det här viset kan vi kanske ge hans karriär en skjuts.".

"Förslaget bifölls enhälligt", skrev mötessekreteraren med prydlig handstil några minuter senare i protokollet.


Abuseanmält inlägg

SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6, SR7, SR8, SR9, SR10, SR11, SR12, SR13, SR14, SMP, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, SvD13, LT1, NSk1, Sk1