2013-12-19

Röda kränkta spån

Det är egentligen stor humor att man väljer att skylla på "utländska gäster", efter att man i ett utbrott av moralpanik valt att plocka ned barockkonst från Riksdagens lokaler. För den anonyme "talman" – en vice sådan, får man förmoda – som väljer att skylla på utlänningarna är detta säkert en bekväm bortförklaring.

Varje läsare med ett uns politisk insikt inser dock att förklaringen lär vara ursvensk, snarare än utländsk. Det är bara den sorts – i Sverige vanligt förekommande – människor som på fullt allvar föreslår att man skall avskaffa betyg, som på fullt allvar kallar Norge för fascistiskt och som på fullt allvar påstår sig vara oförmögna att förstå vad "etnisk svensk" betyder, som på fullt allvar kan känna sig kränkta av en barocktavla.

Det mest bisarra i hela historien är kanske att det är just de personer som väljer att bli kränkta av till exempel tavlor, som har gjort ett stort nummer av att hånfullt utmåla andra som kränkta.

Lästips: Motpol (lättkränkta varnas!)


By the way: En vänstergruppering med förkärlek för att vandalisera skattebetalarnas egendom har idag outat en svensk försvarsbloggare med motiveringen att denne är en "makthavare". Att detta sker bara en vecka efter att Expressen i samarbete med AFA började hänga ut – vissa – privatpersoner är såklart ett tecken i tiden.

Tycker "antimilitaristerna" måhända att Snowden också borde ha hängts ut, hade han föredragit att förbli anonym istället? Om det stämmer att Snowdens avslöjanden hjälpte den svenska försvarsindustrin att få en mångmiljardaffär får nog hans makt sägas vara aningen större än Wisemans.

En julledighet med många av vinterkräksjuka framkallande toalettbesök tillönskas alla som inte kunde respektera Wisemans rätt till anonymitet.

Lästips: Cornucopia


DN, SvD

2 kommentarer:

 1. Jag kan inte hjälpa att jag tänker .. att vi har sett det här förut i andra länder?

  Först ser man till att infiltrera media och petar ut alla som har "fel" samhällssyn eller tänker "olika", sedan tystas folket med hot om att "vi ser dig och vet vem du är" och slutligen tvångsmatas väljarna med skrämmande desinformation så att de i tron att de räddar sig själva "röstar rätt".

  Efter fyra år med oinskränkt makt är ekonomin och framtidstron så låg att ingen längre törs välja självständigt av rädsla för att bli påkommen med att rösta "fel".

  Säg att jag har lyckats kränga på mig en foliehatt, är du snäll.

  SvaraRadera
 2. Vi har sett det här förut i andra länder. Det slår mig gång på gång på gång. Vad mer är, jag har flera gånger hört människor med östeuropeisk bakgrund säga samma sak.

  ... och jag vill egentligen brista ut i en lång arg utläggning här. Men jag känner mig för less och trött för det. Dessutom lyssnar inte de som borde lyssna ändå.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.