2014-01-23

Baghdad Bob i Stockholm


"Invandring är bra för Europa", sade Fredrik Reinfeldt ikväll i Davos, varpå han tillade "vilket exemplet från Sverige visar".

När Reinfeldt kläcker ur sig orden "vilket exemplet från Sverige visar" börjar jag på allvar fundera om allting står rätt till på det reinfeldtska hjärnkontoret. En del länder – framför allt de som bedriver en nyliberal politik – har lyckats bra med att få sina invandrare i jobb. Vad exemplet Sverige visar är däremot följande:


I gårdagens Uppdrag granskning intervjuades Erik Ullenhag och Ylva Johansson om integrationsfiaskot. Båda medgav att "ja, det har varit dåligt tidigare", men tillade att "vi har funderat på det här och har nu tagit fram en magisk integrationspolitik som kommer att lösa alla problem!"

Här infinner sig onekligen en känsla av déjà vu. Vad Ullenhag och Johansson säger är samma sak som politikerna har upprepat i decennier nu. Fel har begåtts tidigare, säger man, men nu är den magiska integrationspolitiken som kommer lösa alla problem här!

Problemet är bara att det låter likadant nu som det lät för fem år sedan, som det lät för tio år sedan, som det lät för femton år sedan... Om inte den svenska politikerkåren väldigt snart börjar verklighetsförankra sig lite lär det låta likadant om fem år igen. Och om tio år och om...

Sanningen är att politikerna inte har en djävla aning om vad de skall göra. Men likt Baghdad Bob berättar de den ena rövarhistorien efter den andra, i ett desperat försök att övertyga lyssnarna om att de har kontroll över situationen. Någonting som de alldeles uppenbarligen inte har.

Lästips: The Daily Mail, Anybody's Place, Den sjätte mannen


Dag1, Dag2, Dag3, Dag4, DN1, DN2, Sk1, Sk2, Sk3, Sk4, Sk5, Sk6, NSk1, NSk2, NSk3, NSk4, NSk5, NSk6, LT1, LT2, SR1, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SMP1, SMP2

7 kommentarer:

 1. Om det endast är barnafödande Reinfeldt och de andra är ute efter, så bör de skyndsamt säga till svenska folket att skaffa fler barn.
  I min fantasivärld är världen överbefolkad och att vi snart slår i produktionstoppen igen, trots kinesernas och arabernas markarrenden i Afrika. (FN:s matrådsstatistik)
  Jorden behöver således ej fler människor, som konsumerar ännu mer per capita. Ansvarsfull lågbarnspolitik för en smärtfriare anpassning, förbättras inte genom oansvarigt barnafödande i andra änden. Barn är fantastiska ända tills driftslivet resulterar i svält.

  Kan även tipsa Migrationsverket och regeringsalternativen S/M att de kan upprätta ett samarbete med Qatar som har högt BNP per capita i världen. Där finns det flyktmöjligheter, gratis utbildning med mera i humanitär anda. De är endast 900 tusen personer och välkomnar gärna sina bröder och systrar från Syrien eftersom de ömmar för deras mänskliga rättigheter.
  De högutbildade människorna kan hjälpa till med Sahara Forest-projektet som nu genomförs för att göra öknen grön.

  SvaraRadera
 2. Invandring är bra för Europa vilket Sverige är ett fint exempel på???!!! Är karln inte riktig.Samtidigt har vi fått ta del av hur `fint ` det fungerar i uppdrag gransknings program om Biskopsgården som bara är ett av många promblemområden.Borde han i ärlighetens namn inte sagt `något lite` om problemen som finns.

  SvaraRadera
 3. Är det bara jag... eller har inte Reinfeldt tappat greppet EFTER att han skilde sig från Filippa. Han var ju rätt vettig innan det.

  SvaraRadera
 4. Sa han verkligen:
  "vi har funderat på det här och har nu tagit fram en magisk integrationspolitik som kommer att lösa alla problem!"
  Magisk??

  Newman

  SvaraRadera
 5. Anonym: Nä, han sade inte exakt så, men det var det som var budskapet.

  ua: Har tänkt precis samma tanke! Men den aspekten återspeglas egentligen nog mest i hans vresiga attityd, snarare än i politiken. Politiken har nog varit inne på det här spåret hela tiden. Förutom då att han blev så tjurig när SD kom in i riksdagen och snuvade honom på majoriteten, att han började accelerera det hela tillsammans med väldfärdsdödgrävarna i Miljöpartiet då.

  SvaraRadera
 6. Man förstår att Nyamko Sabuni blev ersatt av Ullenhag. Hon var inte tillräckligt slätstruken och dessutom hade hon åsikter.
  Nu är det teflon som gäller. Tragiskt.

  Newman

  SvaraRadera
 7. Newman: Ja tyvärr. Det knyter sig i magen på mig varje gång den olyckan uttalar sig.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.