2014-02-11

Antisemitism & public service

Under tiden som Gina Diwawi arbetade som reporter på Sveriges Radio hade hon en blogg där hon bland skrev saker som:

  • "Alla vi muslimer får den där äckliga terrorist stämpeln i pannan pga att ett par idioter (som jag tror samarbetade med USA) flög in i två torn."
  • "Jag förstår inte hur människor som upplevt förintelsen, kan göra samma sak mot andra människor, och att världen bara ser på. Detta är den nya förintelsen!"

Dirawi tycks alltså anse att terrordåden den elfte september arrangerades av den amerikanska staten och att Israels agerande är att jämföra med ett folkmord på sex miljoner människor. Därtill har Dirawi rekommenderat en bok som till och med Åsa Linderborg finner antisemitisk.

Gina Dirawi – som redan haft tunga programledaruppdrag i public service – belönas nu med ett eget TV-program. Av detta kan vi sluta oss till att det är skillnad på folk och folk, när public service gör sina avväganden.

Antisemitism och konspirationsteorier om den elfte september är uppenbarligen helt okej för statsmedia, men nåde den som som nämner namnet på Marika Carlssons föreställning eller använder sig av namnskyltar.

Det här med att betala TV-avgiften känns mer och mer osmakligt för varje gång som den saftiga fakturan kommer.
DN, Ex, NSk, LT, Re

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

  • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
  • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
  • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
  • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
  • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.