2014-02-11

Antisemitism & public service

Under tiden som Gina Diwawi arbetade som reporter på Sveriges Radio hade hon en blogg där hon bland skrev saker som:

  • "Alla vi muslimer får den där äckliga terrorist stämpeln i pannan pga att ett par idioter (som jag tror samarbetade med USA) flög in i två torn."
  • "Jag förstår inte hur människor som upplevt förintelsen, kan göra samma sak mot andra människor, och att världen bara ser på. Detta är den nya förintelsen!"

Dirawi tycks alltså anse att terrordåden den elfte september arrangerades av den amerikanska staten och att Israels agerande är att jämföra med ett folkmord på sex miljoner människor. Därtill har Dirawi rekommenderat en bok som till och med Åsa Linderborg finner antisemitisk.

Gina Dirawi – som redan haft tunga programledaruppdrag i public service – belönas nu med ett eget TV-program. Av detta kan vi sluta oss till att det är skillnad på folk och folk, när public service gör sina avväganden.

Antisemitism och konspirationsteorier om den elfte september är uppenbarligen helt okej för statsmedia, men nåde den som som nämner namnet på Marika Carlssons föreställning eller använder sig av namnskyltar.

Det här med att betala TV-avgiften känns mer och mer osmakligt för varje gång som den saftiga fakturan kommer.
DN, Ex, NSk, LT, Re