2014-02-12

Lynchmobben segrar - igen


Enligt SvD:s källor planerar nu landets "liberala" jämställdhetsminister och den "borgerliga" regering hon är en del av att införa en kvoteringslag.

Detta är av sorgligt av många anledningar. Det är sorgligt för att människor som kallar sig "liberaler" ännu en gång vill begränsa människors frihet och villkora äganderätten. Det är sorgligt då konceptet bottnar i marxistisk teori och en föreställning om att kön är sociala konstruktioner, men helt ignorerar det faktum att män och kvinnor har lite olika intressen och därför gör lite olika yrkesval. Men framför allt är det sorgligt för att samhället ännu en gång kapitulerar inför en högljudd men folkligt oförankrad Twittermobb.

Om man gör något så påfallande icke-postmodernistiskt som att lyssna på vad Jens Spendrup faktiskt sade, så var hans uttalande betydligt mycket mer nyanserat än vad den smått hysteriska rapporteringen gav sken av.

Men det icke-postmodernistiska synsättet är idag kastat på soptippen och "evidensbaserad" är ett skällsord. Varför försöka ta reda på hur saker och ting faktiskt förhåller sig, när man istället kan tycka, avsiktligt missförstå och lyssna på en högljudd skara kränkta koleriska vänsterintellektuella på Twitter?

Maria Arnholm och Peter Norman tycks ha valt att lyssna på postmodernisterna, och lynchmobben på Twitter med sina plakatbudskap har därmed flyttat fram sina positioner ännu ett steg. Det är ett väldigt sorgligt betyg på sakernas tillstånd i Sverige 2014.

Lästips: Susanna's Crowbar, Den hälsosamme ekonomisten


SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, SvD13, SvD14, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, Ab1, Ab2, Ex1, Ex2, Ex3, Sk1, LT1, NSk1, Re1, Re2, SMP1, Av1, Re1, SR1, SR2

7 kommentarer:

 1. Det är också ett angrepp på äganderätten.

  SvaraRadera
 2. Ah, ja, glömde det. Gjorde ett tillägg nu.

  SvaraRadera
 3. I Mao Tse Tungs kulturrevolution skickades de intellektuella ut i lantarbete.
  Vore det inte en bra kulturmarxistisk idé att "kvotera" ut jämställdhetsministern och de "kränkta koleriska vänsterintellektuella" till vanliga arbetande svenskars verklighet?

  SvaraRadera
 4. Ja. :)

  Jag kommer ofta att tänka på den här låten när det blir outhärdligt att höra på dem:

  Well you'll work harder
  With a gun in your back
  For a bowl of rice a day
  Slave for soldiers
  Till you starve
  Then your head is skewered on a stake

  SvaraRadera
 5. När medieklimatet är hysteriskt skruvat, samtidigt som det är valår, då går det inte att nyansera eller ännu mindre försvara privat äganderätt.

  Gör man det framstår man omedelbart som folkfiende, mörkerman, besutten maktgiribuk och kvinnoförnedrare i största allmänhet.

  Visserligen borde man ju kunna göra det. Och man borde göra det. Men det kostar alldeles för mycket.

  Om man nu inte orkar detta så borde man åtminstone diskutera de problem som faktiskt finns inom de ekonomiska strukturerna. Visa att inte bara kulturmarxisterna "vill bättre". Utnyttja andrummet som mjukryggen skapar till att faktiskt föreslå förbättringar. Så att man inte alltid hamnar i försvarsposition jämt och ständigt.

  SvaraRadera
 6. Jag orkar inte längre bli arg över hur konstigt politikerna resonerar rent ideologiskt utan har blivit såpass cynisk att jag hellre ser politiken som ett spel om makten. Även från det perspektivet är jag dock förvånad.

  Jag tror författaren har helt rätt i att de flesta svenskar vare sig vill ha kvotering eller något annat slags genusfeminism. Ändå väljer politikerna att låta journalister och Twittertyckare med hjärtat väldigt långt till vänster om mittfåran sätta ribban. Har dom verkligen råd med det under ett valår? Jag tror att det är ett stort misstag, som i värsta fall kan skrämma åtminstone borgerliga väljare till SD eller till soffan. Det är inte vad Alliansen behöver i det här läget.

  SvaraRadera
 7. Kvotera till toppe, men skit i botten eller när såg ni ett vårdbitråde eller sopgubbe av motsatt kön sist? Av 35 vårdbiträden som avlöser mig av vården på min sjuka gubbe var en (1) en man och han var beordad att prova jobbet från AF annas rök ersättningen. Varför ska jag som kvinna vara ständigt misstrodd på att jag inte kan välja själv?(PS. Jag hade alltid högre lön än motsvarande manliga, så...)

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.