2014-02-07

Stal 7660 kr från varje Götenebo

En man från Götene åtalas för dödshot efter att han på nätet skrivit att ett kommunalråd "borde ställas mot en vägg och få smaka på en automatkarbin".

Men är detta verkligen ett hot? Olämpligt, javisst, men mannen påstod inte att han ämnade skada kommunalrådet, han ventilerade vad han tyckte att kommunalrådet förtjänade. Att mannen likväl åtalas för "mordhot" förefaller vara ännu ett tecken på hur överkänsligheten i samhället har gått överstyr.

Därtill kommer att bakgrunden till hotet var kommunpolitikernas fiaskosatsning "Medeltidens värld", som mynnade ut i 100 miljoner bortslösade skattekronor. Kommunpolitikernas inkompetens kostade därmed varje invånare i Götene kommun 7 660 kronor.

Jag borde såklart poängtera att vad mannen gjorde inte var okej, men hade jag själv betalat skatt i Götene kommun skulle jag finna det synnerligen svårt att uppbringa ett endaste uns av sympati för det "hotade" kommunalrådet.
Sk1, Sk2, NSk1, NSk2, LT

3 kommentarer:

  1. Fast detta ligger ju i paritet med rikspuckot Simon Fors, som tyckte att borgare förtjänar bly. Blev han åtalad?

    SvaraRadera
  2. Det enda det här säger är att rättsväsendet tycker det är skillnad på folk och folk.

    SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.