2014-06-02

Skända flaggan

Ledande företrädare för Feministiskt initiativ har gjort en grej av att posera med Carl Johan De Geers gamla verk "Skända flaggan" på nationaldagen.

Verkets ursprungliga tanke då det skapades 1967 var gissningsvis att slå mot etablissemanget och det politiskt korrekta, vilket jag personligen finner väldigt sympatiskt. Tiderna förändras emellertid, och för att De Geers snart halvsekelgamla verk skall få samma effekt idag som då det var nytt måste det först uppdateras lite:


DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, SvD1, Re1

6 kommentarer:

 1. Galenskapen breder ut sig,tur att du finns som motvikt mot dårarna.

  SvaraRadera
 2. Det där var tamejfan en av de finaste komplimangerna jag fått för mitt bloggande. Tack!

  SvaraRadera
 3. Har du läst försvaret? Att någon har hackat hennes twitterkonto och lagt in ett tweet ett år innan. Imponerande.

  SvaraRadera
 4. Ah, nej, inte sett. Däremot svarade hon mig på Twitter tidigare, och då talade om bilden hon använt, inte om något intrång. Nåväl...

  SvaraRadera
 5. "Bojkotta ekologiskt, ät kött", ja, galenskapen brer ut sig, men inte är det den galenskapen som du kritiserar inte...

  SvaraRadera
 6. Men galenskap tänker jag till exempel när extremt radikala strömningar får starkt fotfäste i Sverige, men inte någon annanstans. Som Feministiskt initiativ, till exempel.

  Och nej, jag tycker inte att man skall bojkotta ekologiskt eller döda djur för skojs skull. Men som de flesta läsare utan bunkermentalitet förmodligen kunde förstå så var det inte det som var poängen.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.