2014-08-09

Dra åt helvete, Doubakil

Fatima Doubakil betraktas i Sverige som en seriös debattör. Genom sitt engagemang i Muslimska mänskliga rättighetskommittén (MMRK) har hon kommit att betraktas som en seriös förkämpe för antirasism och tolerans, och hon har vid upprepade tillfällen fått medverka i SVT debatt.

Fatima Doubakil är emellertid inte en seriös debattör. De föreningar hon är aktiv i har en lång historia av att ta aktiva terrorister i försvar och man bjuder gång på gång in antisemiter, islamister och predikanter som anser att homosexualitet bör straffas med döden till sina arrangemang. De som kritiserar föreningarna blir gång på gång anklagade för att vara "islamofober".

Tidigare idag skrev Ivar Arpi följande på Facebook:
"Islamiska staten (ISIS) har just släppt en lång video med händelser från de senaste dagarna. I den får man se hundratals unga jezidiska män. De har fångats in och fängslats. De transporteras i bilar ut ur en stad. De är skadade. De är helt upprivna. Skräckslagna. Men jihadisterna hånar dem. Man får se hur de leds ut på ett fält, läggs ned och sedan avrättas en och en. Inte samtidigt. En och en. Jag tänker inte dela videon. Det är för fruktansvärt och makabert. Det är bottenlös ondska."
Varje människa vid sunda vätskor inser att denna organisation måste stoppas. Doubakil är emellertid inte vid sunda vätskor, för när nu USA går till attack mot IS reagerar hon på följande vis:

Att Fatima Doubakil uppenbarligen är så förblindad av USA-hat att hon tycks föredra att IS hade fått fortsätta sitt massmord ostörda är emellertid inte det värsta. Det värsta är att etablissemanget även fortsättningsvis lär ta hennes anklagelser om islamofobi på allvar, att SVT även fortsättningsvis lär fortsätta ringa till Doubakil och höra om hon är intresserad då Debatt skall handla om integration eller rasism. Att islamismen kunnat bli så normaliserad i Sverige är djupt obehagligt.

Lästips: Ilan Sadé
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, DN10 SvD1, SvD2, SvD3, Sk1, Sk2, NSk1, LT1, Dag1, Dag2, Dag3, SMP1, Re1, Ex1, Ab1, Ab2

4 kommentarer:

 1. Jag undrar vad hon har för försvar för sådant här:
  https://www.youtube.com/watch?v=RTosGni1BwA

  SvaraRadera
 2. Någon här som vill skänka en slant till islamska kalifatets uppbyggnad?

  Lars J Eriksson, chefredaktör och ledarskribent på Skånskan måste vara skvatt galen när han skriver: ”Det kan till och med vara värt att omvärlden bidrar med pengar till att bygga upp ett sådant kalifats infrastruktur”:

  http://www.skanskan.se/article/20140706/OPINION/140709803/1061/-/lat-isis-fa-sitt-kalifat

  SvaraRadera
 3. Ja ibland undrar man... Och då är man som svensk ändå ganska härdad.

  SvaraRadera
 4. Det är en stor skillnad mellan att stödja IS och att vara kritisk mot en amerikansk insatts. De amerikanska bombningarna riskerar att slå mot civila och därmed göra befolkningen mer sympatisk till IS målsättningar.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.