2014-09-18

Kamikazemoderaterna

I gårdagens inlägg skrev jag följande:
Frågan är nu hur Moderaterna går vidare. Tyvärr är jag rädd att de skriver en valanalys i vilken ordet "invandring" inte förekommer en enda gång, och därefter väljer en – för att parafrasera en viss tidigare MUF-ordförande – nymoderat Fredrik Reinfeldt-kopia ur bunkergänget till ny partiledare.
Idag debatterade moderata riksdagsledamoten Ulrika Karlsson med Tino Sanandaji i Gomorron Sverige. Av Karlssons inställning att döma är Moderaterna på god väg att besanna mina farhågor. Den valförlust som blev ett faktum efter att en stor del av Moderaternas väljare flytt till Sverigedemokraterna berodde inte på invandringspolitiken, menar Karlsson, och även om det vore så finns det ändå ingen som helst anledning att lägga om Moderaternas politik.

Att upprätthålla vår status som EU:s största asylland – till vilken det enda alternativet enligt Karlsson för övrigt tycks vara ingen invandring alls – är en så viktig fråga för idépartiet Moderaterna att man – i-ländernas sämsta integration till trots – prioriterar den högre än regeringsmakten:Well, att Karlssons inställning inte lär vara särskilt konstruktiv för vare sig hennes parti eller Sverige är tämligen uppenbart, men det är ändå fullt tänkbart att den kommer visa sig vara en tillgång för hennes egen karriär. Efter denna Baghdad Bob-uppvisning i förnekelse torde hon nämligen ha stärkt sina chanser att få överta posten som partisekreterare efter kamikazepiloten Kent Persson.

Lästips: Tino Sanandaji
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9 Sk1, Sk2, Sk3, Sk4, Sk5, NSk1, NSk2, NSk3, NSk4, NSk5, LT1, LT2, LT3, LT4, Dag1, Dag2, Dag3, Dag4, Dag5, Dag6, Dag7, Dag8, Dag9, Dag10, Dag11, Dag12, SMP1, SMP2, SMP3, SMP4, Re1, Re2, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, Ex1, Ex2, Ex3, Ab1, Ab2, Ab3, Ab4, Ab5, SR1

10 kommentarer:

 1. Det var plågsamt att se Karlsson! Hur kan man vara så blind?

  Det som stör mig är att vi har endast PÅ eller AV i migration- och integrationsdebatten. Varför finns det inget mitt emellan?

  SvaraRadera
 2. Ja, det är en jävligt bra fråga. Antingen det högsta asylmottagandet i EU eller inget alls. Det finns inga mellanting!!!

  SvaraRadera
 3. Haha karlsson säger att de nya moderaterns har gjort ett bra val det 4 bästa.Deras partiledare tillika statsminister och landets finansminister avgår för det goda resultatet då kan man tro?

  SvaraRadera
 4. Visst är det märkligt att våra ledande politiker uppenbarligen saknar den intellektuella förmågan att förstå att det finns andra alternativet till EU's största flyktingmottagande än stängda gränser.

  Jag själv och många i min omgivning uppskattar en internationell värld med invandring och utvandring samt internationell solidaritet. Samtidigt anses att ambitionerna att göra Sverige till en moralisk stormakt är ett utbrott av en omogen nationell chauvinism som saknar kontakt med verkligheten.
  Ett sådant storhetsvansinne av en nation med 2% av EUs invånare kan inte sluta annat än rejält illa.

  Dessa dumheter hos etablissemanget har drivet många att lägga sin röst på SD även om de inte har mycket positivt att säga om partiet och dess företrädare.

  Att Ulrika Karlsson skall begripa dessa sammanhang har jag tyvärr inga förhoppningar om.

  /Eskil

  SvaraRadera
 5. M är tillbaka på 1998 års nivåer. Är man nöjda med det, varsågod. Då var partiet i alla fall ett högerparti med idéer. Nu har man gått ett varv, närmat sig sossarna, haft åtta fina år vid makten och ändå förlorat regeringsmakten.

  Tyvärr tror jag att Karlssons syn på de här frågorna är ganska typiska för hur partiledningen ser på saken. Däremot inte moderater på kommunnivå, där missnöjet lär gry.

  Det ska bli väldigt spännande att se vem partiet väljer som ledare. Om det blir ett Juholt- eller Sahlin-val, och S+MP fortsätter samma misslyckades asyl- och integrationspolitik, kan SD bli näst största parti i valet 2018.

  SvaraRadera
 6. Karlssons analys är lika korkad som S och MP.
  S gjorde ett av sina sämsta val sen urminnes tider men kallar sig vinnare, likaså gör MP som backade och missar fullständigt varför man inte blev tredje största partiet.

  Visst ska man se det positiva i allt det negativa, men lite mark-kontakt kan man väl ändå kräva av dessa folkvalda?!

  Innan den här mandatperioden når sitt slut kommer man att tvingas till ett liknade beslut som Luciabeslutet -89 om man inte tar tag i integrationsproblemen på allvar.

  SvaraRadera
 7. Läs gärna min kommentar om hur man begränsar invandringen till en vettig nivå på ovanstående Hans Li Egnells blogg Motpol!
  I stort sett: Följ våra lagar!
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 8. De fortsätter som om inget har hänt. Oj, vad det här kan komma att straffa sig.

  http://www.svt.se/nyheter/val2014/migrationsoverenskommelsen-nyckel-till-samarbete

  SvaraRadera
 9. Suck.

  Well, man får se det från den ljusa sidan, så här långt har jag inte för en enda bråkdel av en sekund ångrat att jag inte gav dem min röst.

  SvaraRadera
 10. Det enda som verkar styra Sveriges etablerade politiker är att tävla om att ta mest avstånd från SD. Det är uppenbarligen oerhört mycket viktigare än att införa en ansvarsfull invandringspolitik och harmonisera politiken mot vår omvärld samt landets väljares inställning.

  Ett citat från regeringsformen:

  "All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati."

  http://www.riksdagen.se/sv/Sa-funkar-riksdagen/Demokrati/Grundlagarna/Regeringsformen/

  Kanske något för våra politiker att beakta?

  /Eskil

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.