2014-12-23

Tino Sanandaji förtjänar vårt stöd

Så här i jultider gör en del människor en stor sak av att de lagt en del av julbudgeten på välgörenhet istället för något mer konventionellt.

Jag har blandade känslor inför detta. Det hela signalerar inte sällan ett ganska osmakligt drag av självgodhet, å andra sidan kan pengarna göra reell nytta. Vad man som arbetande svensk emellertid bör komma ihåg är att man betalar en av de högsta skatterna i världen. Tillsammans gör skatten på arbete, sociala avgifter och övriga skatter som moms att av varje arbetsdag går närmare halva förtjänsten till välgörenhet.

Jag vill emellertid uppmärksamma ett annat initiativ, nämligen Tino Sanandajis bok om invandringen till Sverige. Sanandaji har redan gjort en stor insats i den svenska samhällsdebatten, då han oförtrutet gång på gång bemött och punkterat dåliga, missvisande och direkt lögnaktiga argument. Med sin bok vill han fördjupa denna insats ytterligare, och detta förtjänar vårt stöd.

Därför vill jag uppmana alla läsare som har möjlighet att gå in på Sanandajis sida på Kickstarter och donera några kronor. Dels för att Sanandaji har gjort sig förtjänt av detta, dels för att resultatet kommer att gagna oss alla.
DN1, DN2, Sk1, Sk2, Sk3, NSk1, LT1, LT2, LT3, LT4, SMP1, SMP2, Re1, Re2, Re3, Re4, Re5, Re6, Av1, Dag1, Dag2, Dag3, Dag4, Dag5, Dag6, Dag7, Dag8, Dag9, Dag10, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, Ab1, Ab2, Ab3