2015-08-26

Mental härdsmälta i Stockholms stadshus

Politikerna i Stockholms stad ämnar, tillsammans med sina kollegor i Göteborg och Malmö, börja erbjuda tiggare sexualundervisning, berättas idag i en DN-artikel.

Detta är i sig på många sätt anmärkningsvärt. Vad som gör det hela riktigt iögonfallande, även med svenska mått mätt, är att det rödgrönrosa styret i Stockholms stadshus även överväger att ersätta de tiggare som deltar för förlorad inkomst. Förutom avgiftsfri hälsokontroll och undervisning, förutom gratis mat, preventivmedel samt hygien- och sanitets­artiklar, föreslås med andra ord tiggarna på skattebetalarnas bekostnad även erbjudas ersättning som kompensation för att de får saker gratis.

Förslaget är inte bara uppseendeväckande i egenskap av ännu ett sådant som går totalt på tvärs med såväl folkopinionen som sunt förnuft. Vad som gör förslaget ännu mer groteskt är att denna politik är tänkt att bedrivas i ett land där skattesatsen för lönearbete i praktiken som lägst är 50 %, och därefter stiger brant ju mer samma löntagare arbetar och betalar skatt.

Sverige har i praktiken blivit ett land med regelrätt särlagstiftning. Tiggande romer ges inte bara betald sexualundervisning, de tillåts därtill förhållandevis ostört ägna sig åt markockupationer och nedskräpning av ett slag som för hade försatt någon med ljusare hudfärg i allvarligt klammeri med rättvisan. Samtidigt som vanliga medborgare riskerar att bötfällas eller släpas inför domstol då de urinerar offentligt, ges andra frikort att utföra sina behov på offentlig plats. Om de därtill skulle ockupera en parklek gör myndigheterna snabbt klart att det är barnfamiljerna som måste flytta på sig.

Parallellt med detta åtalas rullstolsbundna i behov av smärtlindring för att ha använt cannabis, samtidigt som andra i praktiken fått samhällets välsignelse att ostört ägna sig åt öppen försäljning av droger. Ännu ett skrämmande exempel på hur särlagstiftningen breder ut sig är lagen om hets mot folkgrup. Hetslagstiftningen innebär inte bara per definition olikhet inför lagen, den har därtill i allt högre utsträckning kommit att tillämpas som en regelrätt (men ytterst selektiv) blasfemilagstiftning.

Det är inget fel med politiska skiljelinjer, tvärtom. Vad som skiljer de svenska politikerna från en bred majoritet av väljarna är emellertid inte längre normala åsiktsskillnader, det är en ständigt djupare avgrund. För en påfallande stor och växande andel av väljarna framstår politikerna i Stockholms stadshus inte längre som människor med en annan åsikt än den egna, de framstår som pårökta varelser från en annan planet.

Läs även:
Den sjätte mannen
DN1, DN2, DN3, Exp1, Exp2, Exp3, Ab1, Ab2, SVT1, Me1

7 kommentarer:

 1. Håller helt och hållet med dig.
  Det är helt sjukt att Stockholms politiker inte bara låter eu-turisterna från Rumänien leva efter egna lagar utan vi förväntas även betala för kurser och annat trots att dom inte är medborgare i Sverige.Vi svenska medborgare förväntas bara betala skatt och hålla käften.
  Sedan undrar politikerna varför SD växer....
  Jag är ingen SD:are och har heller ingen tanke på att bli det utan mitt alternativ blir snart sofflocket.
  Varför skall jag rösta på politiker som jag inte har något förtroende för ?
  Pelle2

  SvaraRadera
 2. Ha ha ”pårökta varelser från en annan planet” jag skrattade så jag kiknade ända tills skrattet fastnade i halsen då jag kom ihåg att mupparna i Stadshuset är på riktigt…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha snyggt skrivet förstår din klump i magen.. åt matlåda på jobbet idag fick se romsson. Ville inte äta mera.

   Radera
 3. Helt vansinnigt!

  SvaraRadera
 4. Roligt dock att de självgoda södermalmsborna kom ut som rasister så fort tiggarna gjorde deras liv lite obekvämt. Och om tiggarna nu ersätts för inkomstbortfall, när ska deras inkomster beskattas?

  SvaraRadera
 5. Var ska detta vansinne sluta? //tompas11

  SvaraRadera
 6. Ja anser man att de har en inkomst så måste skatteverket vara där också. Jag har sett marknadsknallarna och deras fina påtvingade kassaapparater som de måste ha för att inte undandra herr staten en massa pengar. Skattmasen fick Al Capone på fall, låt oss hoppas att skattmasen gör samma här.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.