2013-11-19

Grov misshandel = bråk?

Polisen har idag slagit till mot den vänsterextrema och våldsamma gruppen "Revolutionära fronten". I DN:s artikel om saken sker flera intressanta betydelseglidningar. Man skriver att Revolutionära fronten är klassad som vänsterextrem. Utöver detta skriver man att organisationen har bråkat med nazistiska Svenskarnas parti.

Jag har definitivt inget till övers för Svenskarnas parti, tvärtom. Att DN kallar partiet för nazistiskt är helt i sin ordning. Att DN inte på samma självklara vis kallar Revolutionära fronten för vänsterextrem är däremot iögonfallande. Att DN därtill klassar grov misshandel och skadegörelse som "bråk" är under all kritik.
SvD, Sk1, Sk2, NSk, LT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.