2013-11-19

Grov misshandel = bråk?

Polisen har idag slagit till mot den vänsterextrema och våldsamma gruppen "Revolutionära fronten". I DN:s artikel om saken sker flera intressanta betydelseglidningar. Man skriver att Revolutionära fronten är klassad som vänsterextrem. Utöver detta skriver man att organisationen har bråkat med nazistiska Svenskarnas parti.

Jag har definitivt inget till övers för Svenskarnas parti, tvärtom. Att DN kallar partiet för nazistiskt är helt i sin ordning. Att DN inte på samma självklara vis kallar Revolutionära fronten för vänsterextrem är däremot iögonfallande. Att DN därtill klassar grov misshandel och skadegörelse som "bråk" är under all kritik.
SvD, Sk1, Sk2, NSk, LT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

  • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
  • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
  • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
  • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
  • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.