2016-04-06

Socialdemokraterna – det eviga bidragspartiet

I eftermiddags meddelade Morgan Johansson på en presskonferens att de migrationspolitiska åtgärder som regeringen aviserade i höstas kommer att mildras.

För det första kommer reglerna förses med ett antal undantag. Att detta skapar incitament för fusk och missbruk är vid det här laget så välkänt att detta knappast kan ha undgått någon som inte är politiker. Johansson är emellertid en politisk broiler ända ut i fingerspetsarna, varför sannolikheten är hög att han eller någon av hans kollegor om några år ännu en gång kommer tvingas kommentera konsekvenserna av dagens besked med de idag så bevingade orden "vi har varit naiva".

För det andra är problemet med den svenska migrationspolitiken inte i första hand invandringen som sådan. Grundproblemet är att de socialistiska bidragssystemen dels lockar oproportionellt många människor just hit, dels med socialistisk precision snabbt bryter ned även de invandrare som inget annat vill än att arbeta till passiviserade vrak utan självkänsla i livslångt bidragsberoende. Detta har idag Moderaterna till slut insett, även om åtskilliga julgranar rituellt behövde brännas på bål innan denna basala insikt slog rot i partiet på allvar.

Socialdemokraterna väljer emellertid att göra precis tvärtom. Idag lät Morgan Johansson meddela att de tillfälliga uppehållstillstånd man tidigare aviserat skulle gälla i tolv månader i stället skall gälla i tretton. Skälet till detta är att innehavarna av de tillfälliga uppehållstillstånden då får utökad rätt till bidrag enligt gällande regler.

Vad Morgan Johansson idag lät meddela var att Socialdemokraterna är ett parti av världsfrånvända politruker som är beredda att begå samma misstag om och om igen. Vad Morgan Johansson idag lät meddela var att Socialdemokraterna innehar världsrekord i naivitet och ideologisk inskränkthet. Vad Morgan Johansson idag lät meddela var att Socialdemokraterna är ett totalt fantasi- och visionslöst parti för vilket höjda bidrag och skatter utöver förmynderi utgör de enda verktygen i verktygslådan.

Vad Morgan Johansson idag lät meddela att fortsatt Socialdemokratiskt regeringsinnehav kommer göra Sverige till ett land med ännu högre skatter än idag, men där välfärden gradvis kommer att försämras så mycket att de medborgare som önskar till exempel sjukvård lär bli så illa tvungna att betala för privata sjukvårdsförsäkringar för de slantar som eventuellt blir över efter att skatten är betald.
DN1, DN2, DN3, Ab1

3 kommentarer:

 1. Sossarna måste bemötas dag ut och dag in, eloge till fnordspotter som orkar

  SvaraRadera
 2. En av de bättre beskrivningar av socialdem partiet. Naiva och broiler är en benämning som passar på alla partier .

  SvaraRadera
 3. Jag har de senaste dagarna läst att det finns de som har uppmärksammat att flyktingkonventionen faktiskt säger att en mottagande stat ska minimera sina kostnader för neutralisering och assimilering av det nyanlända. Så när Socialdemokraterna fortsättningsvis gödslar med bidrag till asylsökande, så är det ett brott emot FN:s flyktingkonvention. Och det är väldigt märkligt att det inte överhuvudtaget nämns något om detta från politiskt håll.

  Har Morgan Johansson med anhani räknat på hur stor kostnadsökningen blir med den nya förslaget på ett, två eller på fem års sikt? Nej, jag skulle inte tro det.

  Förtydligande: det är FN:s flyktingkonvention och artikel 34 som jag syftar på.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.