2012-01-15

Juholt utsläppt från karantänen

Vän av ordning har måhända noterat att det varit väldigt tyst kring Håkan Juholt på senare tid. Tystnaden har nu fått en förklaring, Juholt har varit i Mexiko. Man behöver inte vara särskilt konspiratoriskt lagd för att anta att avsikten med detta förmodligen har varit att genom att tillfälligt hålla Juholt i karantän ge hans kollegor en tids arbetsro, även om säkert såväl Juholt själv som övriga ledande företrädare för hans parti skulle förneka detta.

Väl tillbaka fortsätter emellertid Juholt nu ungefär där han slutade. Det numera ökända talet om hatet i journalisternas ögon fortsätter nu med liknande konspiratoriska utläggningar om "ryktesspridning". Han påpekar emellertid också att ryktena tycks vara på väg att "ebba ut", men utan att sätta detta i samband med sin egen långa frånvaro från rampljuset.

Väl hemma i Sverige fick så Juholt frågan om han ljugit i samband med frågan om höjningen av a-kassans vara eller icke-vara. "Nej det har jag sannerligen inte gjort", besvarar Juholt frågan och tycks därmed bekräfta Waidelichs version, i vilken den senare själv tog på sig hela skulden för turbulensen kring skuggbudgeten. Måhända talar Juholt sanning, men i så fall är detta i så fall ett tecken på att hanteringen av skuggbudgeten har skötts så långt ifrån professionellt som det bara går att komma.

Att det sedan tog så lång tid för Waidelich och Juholt att förklara detta och att det därtill skedde när Juholt befann sig på en annan kontinent förefaller dock minst sagt misstänkt. Personligen tycker jag det verkar betydligt mer sannolikt att det internt i partiet bestämdes att Waidelich här fick ta på sig rollen som syndabock. När det kommer till kritan finns det liksom ändå inte längre någon som tar honom på allvar och även om Juholt sitter kvar fram till valet är det en betydligt mer öppen fråga om Waidelich gör det.

"Jag är en bättre människa i dag än vad jag var i december", förklarade Juholt inför den samlade journalistkåren i Sälen. Huruvida detta betyder att han inte längre ångrar sin ursäkt för att han under flera år lyft 40 000 kr om året för mycket i bostadsbidrag framgår däremot inte.

SR, SVT1, SVT2, SvD, DN, Exp

2 kommentarer:

  1. Juholt har ju såklart jobbat som volontär på ett barnhem i Mexico vilket ju är hans tradition, dvs jobba gratis för andras bästa då han anser att solidaritet inte bara är ett fint ord utan måste omsättas i praktiken. Därför var han så solbränd och en bättre människa idag.

    Du är bara elak. Om du törs titta in hos S-info gubbarna, Tord, Bosse och Bengt plus C-G så ska dom ge dig en omgång. De är av det rätta virket! Eller var dom röda foliehattar i den s-märkta myrstacken....

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet. Förefaller sannolikt att det är Waidelich som tar syndabocksrollen. I vilket fall so helst, bedrövligt.

    SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.