2015-02-14

Köpenhamn

Ett dominerande inslag på Twitter har ikväll varit ett idiotiskt inlägg om Lars Vilks. Det handlar måhända om en okänd privatperson, måhända om ett trollkonto, men oavsett vilket är det lite beklämmande att så många ikväll projicerat sin ilska på vad som till synes är vad en maktlös och okänd människa skriver.

Det är inte okända privatpersoner som behöver granskas en dag som denna. De som förtjänar att hudflängas är regeringen som rullat ut röda mattan för islamister som Fatima Doubakil. De som förtjänar att hudflängas är de som i ett utslag av missriktad välvilja låtit en person som Mehmet Kaplan bli minister i Sverige.

De som förtjänar att hudflängas är de politiker som utsett extremistorganisationer som Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén, Islamiska förbundet och Sveriges Unga Muslimer till representanter för "det muslimska civilsamhället". De som förtjänar att hudflängas är Socialdemokraterna och Moderaterna som låtit tunga poster gå till medeltidsvurmare som Omar Mustafa och Abdirizak Waberi, som utsett en antisemit som Adrian Kaba till att leda arbetet mot antisemitism.

De som förtjänar att hudflängas är de som låtit identitetspolitiken bli en kraft att räkna med, som genom intersektionell tillämpning av hetslagstiftningen och hatbrottsparagrafen gjort personer av olika hudfärg och religion olika inför lagen. De som förtjänar att hudflängas är alla som internaliserat kulturrelativismen så till den grad att de hånat de kristna som ogillat Ecce Homo som mossiga och högerreaktionära, samtidigt som de visat förståelse för islamistiska krafters krav på förbud för Muhammedteckningar.

De som förtjänar att hudflängas är alla som varit tysta när vansinnet brett ut sig, alla som låtit sin avsky för rasismen övergå i förståelse för islamistisk och vänsterradikal extremism. Nu står vi inför ett vägskäl, och framtiden kommer att döma oss hårt om vi väljer fel väg.

Relaterat:
Charlie Hebdo och kulturrelativismen
Myten om islamismen som promillerörelse
DN1, DN2, DN3, DN4, Sk1, Sk2, Sk3, Sk4, Sk5, Sk6, Sk7, Sk8, Sk9, Sk10, NSk1, NSk2, NSk3, NSk4, NSk5, NSk6, NSk7, NSk8, LT1, LT2, LT3, LT4, LT5, SMP1, SvD1, Ex1, Ex2, Ex3, Ab1, Ab2