2015-08-26

"SVT är visst objektiva, du är lika galen som Yngve Holmberg"

Efter att Naomi Abramowicz igår i en ledare anklagade SVT för såväl dubbla måttstockar som bristande objektivitet, bjöds hon in idag in till Aktuellt för att debattera frågan med SVT:s programdirektör Robert Olsson.

Att Olsson inte höll med Abramowicz var i sig inte särskilt förvånande. Det är, trots allt, få av oss som tror att vi gör ett dåligt jobb. Det hade dock varit snyggt om Olsson hade kostat på sig lite ödmjukhet, och kanske också en gnutta självkritik. I stället slog han emellertid tämligen bryskt ifrån sig Abramowicz kritik.

Riktigt anmärkningsvärt blev det emellertid då en frustrerad Olsson avfärdade Abramowicz med orden "du låter som ett eko av Yngve Holmberg". Dessa ord var högst avslöjande. "Du låter som en gammal rabiat högerledare", var innebörden av Olssons ord, "vilket bevisar att talet om att vi skulle ha en slagsida åt vänster är trams".

Med dessa ord och med denna implikation försökte Olsson ta udden av Abramowicz kritik. Därmed råkade han också, men förmodligen utan att själv inse detta, avslöja ganska mycket om vidden av det problem han så ivrigt hävdade över huvud taget inte existerade.
Ex1

5 kommentarer:

 1. Att SVT inte är objektiva är en sanning som har varit känd länge, dock tycks det som om denna "sjukdom" har eskalerat i samma takt som SD ökar i opinionsundersökningarna. Finns det något samband? //tompas11

  SvaraRadera
 2. Konstig jämförelse från den där SVT-mannens sida. Hur många minns Yngve Holmberg, egentligen? Antagligen sitter det fortfarande någon surdeg på SVT och svär över Yngve Holmberg medan resten av världen har genomlevt fyra decennier.

  //Rick

  SvaraRadera
 3. HAHA! Vilket jävla stolpskott! Dessa ska förmedla nyheter och objektivt granskad fakta till oss, en varmpanna som inte inser att han precis har bekräftat teorin. Jösses!

  SVT = Statligt Vänster Trams

  SvaraRadera
 4. Tyckte precis att det såg ut som Erich Honnecker i rutan, kunde ju stämma i tiden då han nämnde Yngve Holmberg:)

  SvaraRadera
 5. För ett tag sedan kom jag äntligen till skott och slutade betala TV-avgiften. Vetskapen att jag inte längre bidrar till Robert Olssons lön känns högst tillfredställande och kan rekommenderas.

  Den tekniska utvecklingen gör dessutom att du klarar dig utmärkt med en ”TV-skärm” utan mottagare + bredband. Det finns ingen anledning att fortsätta betala ”propagandaavgiften” såvida man inte delar SVT/SRs politiska åsikter.

  KK

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.