2015-08-26

"SVT är visst objektiva, du är lika galen som Yngve Holmberg"

Efter att Naomi Abramowicz igår i en ledare anklagade SVT för såväl dubbla måttstockar som bristande objektivitet, bjöds hon in idag in till Aktuellt för att debattera frågan med SVT:s programdirektör Robert Olsson.

Att Olsson inte höll med Abramowicz var i sig inte särskilt förvånande. Det är, trots allt, få av oss som tror att vi gör ett dåligt jobb. Det hade dock varit snyggt om Olsson hade kostat på sig lite ödmjukhet, och kanske också en gnutta självkritik. I stället slog han emellertid tämligen bryskt ifrån sig Abramowicz kritik.

Riktigt anmärkningsvärt blev det emellertid då en frustrerad Olsson avfärdade Abramowicz med orden "du låter som ett eko av Yngve Holmberg". Dessa ord var högst avslöjande. "Du låter som en gammal rabiat högerledare", var innebörden av Olssons ord, "vilket bevisar att talet om att vi skulle ha en slagsida åt vänster är trams".

Med dessa ord och med denna implikation försökte Olsson ta udden av Abramowicz kritik. Därmed råkade han också, men förmodligen utan att själv inse detta, avslöja ganska mycket om vidden av det problem han så ivrigt hävdade över huvud taget inte existerade.
Ex1