2011-11-07

Juholts fingertoppskänsla

Juholt fortsätter uppenbarligen vara ett sänke för Socialdemokraterna. Orättvist, tänker kanske Juholt efter sin förlåt-mig-turné land och rike runt (man får hoppas att han skött sina traktamenten och reseersättningar bättre på denna än vad han ibland gjort tidigare).

"Jag har varit säker på att jag gjort rätt" sade Juholt, när hela lägenhetsaffären exploderade i ansiktet på honom. Yeah, well, här har vi mannen som med pondus pratar om vikten av solidaritet och höjda skatter, men utan att blinka kvitterar ut 80 000 kr av skattebetalarnas pengar om året i bostadsbidrag, trots att han efter valet till partiledare tjänar närmare 1,8 miljoner kr om året. Och han är säker på att han gjort rätt! Solidaritet my a--!

Är någon förvånad över att han drar sitt parti med sig ned i avgrunden?


För övrigt:
40 000 av de där 80 000 årliga kronorna hade Juholt rent formellt rätt att kvittera ut (huruvida det sedan var lämpligt att göra det är en annan femma). TV-avgiften å sin sida är 2076 kr/år. De pengar som Juholt kvitterade ut utan att ha rätt till det motsvarar på årsbasis således närmare 20 TV-avgifter. Kan vara värt att hålla i åtanke när man jämför detta med andra politiska skandaler...