2013-12-14

Fy fan!

Väldigt många svenskar har ondgjort sig över FRA. Väldigt många svenskar har därtill ondgjort sig över vad Dagens Förnumstigheter med en dåres envishet hävdat är polisens rasregister.

Well. Personligen tycker jag också FRA är lite kusligt. Jag är därtill fullständigt övertygad om att det finns många taskiga åsikter inom poliskåren och jag tycker det är rätt olustigt hur alla stora brottsutredningar leder till att stora mängder namn på fullständigt oskyldiga hamnar i polisens utredningsmaterial.

Vad jag finner riktigt jävla stötande en dag som denna är dock hur samma personer som från höga hästar fördömer två statliga myndigheter – FRA och Polisen – jublar när AFA och Expressen gör samma sak. Än mer stötande är att de fortsätter att jubla när AFA och Expressen använder sin insamlade information för att hänga ut privatpersoner, någonting som Polisen och FRA däremot inte gjort.

Därtill kommer såklart att denna vår tids lynchmobb inte är så noga med sanningen. På bloggen Cornucopia kan man läsa hur oskyldiga har hängts ut. På bloggen Den sjätte mannen berättas om hur Johan Westerholms blogg kallas för en "hatblogg". Nima Dervish skriver om hur Aftonbladet – och för den delen även Dagens Industri – karaktärsmördar en riksdagsman över bland annat uttalanden som vilken idiot som helst – hysteriska journalister möjligtvis undantagna – förstår är sarkastiska.

Andra bloggar berättar ännu obehagligare historier. Den av Robert Aschberg uppbackade Researchgruppen har enligt en papparättsblogg lagt ned stor möda på att registrera pappor som demonstrerar för rätten till sina barn. Jag är obekant med denna blogg och kan inte gå i god för den, men om det stämmer att Researchgruppens misshandelsdömde Martin Fredriksson stod och filmade deras demonstration är detta illa nog.

"Fy fan för Expressen" skriver Merit Wager idag och jag kan bara hålla med. Fy fan för Expressen, Aftonbladet och den svenska journalistkåren. Fy fan för en statsminister som inte tar avstånd. Fy fan för en högerregering som överlåter till sektvänstern att sätta dagordningen för värdedebatten. Fy fan för Svenskt näringsliv som kallar sina lönedumpningslobbyister för "antirasister".

Fy fan för självheligt vänsterslödder som upprörs över FRA och Polisen, men som applåderar AFA:s privata åsiktsregistrering. Fy fan för för alla tyckare, alla Twittermobbar och alla självheliga rövhål som tagit oss hit.

Fy fan för ett etablissemang som å ena sidan kontinuerligt fördömer, mörklägger och skönmålar – men som å den andra inte ens kan tolerera att en enda sketen motbild mot betalning publiceras i Dagens Förnumstigheter.

Oroas du över näthat? Well: jag meddelar härmed – på nätet – att jag innerligt hatar Expressen, Aftonbladet, AFA och deras uppbackare. Jag gör det därtill anonymt, för jag kommer mycket väl ihåg hur det gick för Pär Ström.

Fler lästips: Anybody's Place, Den hälsosamme ekonomisten, Skånskan


Hör Niklas Svensson berätta om de nära banden mellan AFA och ExpressenSvD