2014-04-04

En dag i dårhuset #2

Vissa dagar räcker det med en snabb titt på dagens nyhetsflöde för att närmast ångra att man klev upp ur sängen.

Det mest påtagliga i dagens nyhetsflöde är den totala avsaknaden av ett borgerligt alternativ i svensk politik. I DN kan man läsa om att Moderaterna vill höja skatterna och i SvD kan man läsa att samma parti vill börja driva marxistisk jämställdhetspolitik.

Detta kryddas med hur Soran Ismail – i egenskap av kändis, invandrare och någon som ogillar SD – har fått en kolumn om tiggare publicerad. Den är precis som man kunde väntat sig såväl empatisk och vänstervriden som barnslig och fullständigt naiv.

Utöver detta har vi såklart som vanligt några artiklar som redan i rubriksättningen visar sin avsky för Sverigedemokraterna samt en artikel om Margot Wallström. Wallström tycks, efter att nyligen varit med om att ljuga sig blå i en debattartikel, fått mersmak. Därför tycker sig Wallström vara ett lämpligt val som migrations- eller integrationsminister om det skulle bli regeringsskifte i höst.

Vidare får vi även veta att VD:n för Firefox, ett företag som det annars ytterst sällan rapporteras om, får sparken eftersom han – liksom hela världen fram till för några få år sedan var – är emot samkönade äktenskap. Detta rubriksätts lite klatschigt med ordet "homobråk".

Bläddrar man sedan avslutningsvis vidare till Dagens Förnumstigheters ledarsida så får man även veta att om bara ett gäng präktiga och omutbara svenska socialliberaler hade fått i uppdrag att arrangera Afghanistans presidentval, så skulle landets problem snart vara över.

Lästips: Anybody


Margot Wallström om varför man bör köra över folkviljan

DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8 Sk1, Sk2, Sk3, NSk1, SVT, Ab1, Ab2, Ex1, Ex2, Ex3

3 kommentarer:

 1. Världen verkar så fullständigt absurd numera att det inte känns som någon idé att ha en åsikt om någonting. Moderaternas feminism är så konstig att jag bara känner obehag. Visserligen var jag feminist i min ungdom men då fanns det olika åsikter om vad och hur vilket var bra, nu finns det bara en enda åsikt. Om allting.

  Apropå Soran så läste jag nyssens i lokalbladet att hans kompis Behrang Miri varit och föreläst på skolorna om vad eleverna ska tänka. Nä, det stod inte så :-) Det stod något om elevernas stora förtjusning och så förstås om "lika värde".

  SvaraRadera
 2. Jupp, nyhetsrapporteringen är numera så tendentiös/tramsig/absurd att jag för det mesta bara skummar igenom artiklarna eller nöjer mig med att läsa rubrikerna. Och TV-nyheterna kommer inte ens på fråga längre, när det kommer till tidningarna kan jag åtminstone välja vad jag läser.

  Och att se på höns som kacklar i mun på varandr... jag menar, partiledare som debatterar? No fucking way!

  SvaraRadera
 3. Du glömde denna:

  http://www.svt.se/nyheter/val2014/allianspartierna-bevakas-mest-negativt-i-medierna

  "Vänstern och Miljöpartiet har överhuvudtaget nästan inte haft någon kritisk publicitet, fortsätter Wennö."

  Suck...

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.