2014-11-15

Terrorismens apologeter

Några veckor efter terrordåden den elfte september 2001 uttryckte den norske läkaren Mads Gilbert stor förståelse för terroristernas agerande:
"Hvis USAs regjering har en legitim rett til å bombe og drepe sivile i Irak, har også de undertrykte en moralsk rett til å angripe USA med de våpen de måtte skape."
När Gilbert därefter fick frågan om han stödjer terrorangrepp på USA svarade han:
"Terror er et dårlig våpen, men svaret er ja, innenfor den konteksten jeg har nevnt."
I dagarna har Israel förbjudit Gilbert att resa in på Gazaremsan. Gissa vilka som genast kom till hans försvar?
Sk1, NSk1, LT1, BT1, SMP1, KT1

10 kommentarer:

 1. Hur många civila har USAs terror mördat sedan 1945? Visst kan man problematisera läkaren och Bjereld, men att blunda för USAs imperialistiska slaktarmaskin är makabert och osmakligt. Det går inte att ta på allvar denna bloggpost, lite trist då du ofta har vettiga synpunkter på inrikespolitiken.

  SvaraRadera
 2. Okej.

  För det första så kan, rent personligen, inte jag ta personer som försvarar terrordåd på allvar. För det andra går det alldeles utmärkt att problematisera båda USA och terror. Det finns ingenting som säger att om man är mot det ena så måste man vara för det andra.

  SvaraRadera
 3. Påminnelse om vilka som förstört Sverige;
  en del av förbrytarlistan:
  http://www.resume.se/nyheter/reklam/2011/12/15/da-vanster-nu-mediehojdare/

  SvaraRadera
 4. Statsvetare är bland det obegripligaste jag vet, och för mig har det varit en gåta vem eller vilka de vänder sig till med sitt obegripliga och självförhärligande fikonspråk som döljer en avgrundslik okunnighet om hur livet ser ut för dem som lever mitt i den verklighet de anser sig veta allt om.

  Vilket för mig till ordet "apologeter"? Varför i herrans namn används det på ett forum som twitter? Det är ju inte färre tecken i det än i "försvarare"?

  SvaraRadera
 5. Jadu, det har väl en lite lagom klatschigt föraktfull klang? ;)

  För övrigt tror jag du skulle gilla den här sidan. :D

  SvaraRadera
 6. hahah .. jag bara ÄLSKAR hela biddevitten och särskilt Claes de Faire-visan.

  Tack vare ditt twitter har jag många högtidsstunder.


  Apropå "föraktfull klang" .. ett exkluderande språk kan också förhindra ifrågasättande kommentarer från ovälkomna, eller hur? Alla orkar inte googla .. som jag" ;-)

  SvaraRadera
 7. Well, jag tycker det är ett rätt bra ord faktiskt. Det har en speciell klang som man förlorar om man ersätter det med en synonym. Men du har såklart en poäng.

  SvaraRadera
 8. @Anonym 17:10.

  Du kan inte ta denna bloggpost på allvar skriver du.

  Vad kan du ta på allvar? Om någon skär halsen av dina anhöriga? Eller spränger dem i luften, bara för att det är kul och för att de finns?

  Är det sådana dåd du jämför med USA:s krigföring?

  Varför gör du den jämförelsen överhuvud taget. Vad f-n har USA med denna bloggpost att göra ö.h.t?

  Du är ett historielöst klantarschel, med vilken man inte kan föra en vettig diskussion. En sån som alltid, oavsett diskussionsämne, hamnar i sitt hat mot USA.

  Och varför stannar du vid 1945? Törs du inte gå längre? Är det för att du vet att du inte hade haft rätt att yttra dig alls om det inte vore för USA som bistod Europa i kampen mot nazismen.

  Du är ett kräk, ett vidervärdigt äckel och en feg och bortskämd vänsterstolle som inte har vett att vare sig förstå eller ta till dig din samtid eller tiden före dess. Det är vad du är.

  Du borde lära dig att veta hut!

  V

  SvaraRadera
 9. Jag håller god ton.

  Jämfört med vad jag egentligen tycker.

  ;-)

  V

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.