2016-02-21

(S)vängdörrspolitik

Staten borde reglera konsumenternas saltkonsumtion hårdare. Så lyder, i kondenserad form, budskapet i en dagsfärsk debattartikel. Avsändare är en norsk livsmedelsproducent samt en grupp som kallar sig "Konsumentföreningen Stockholm".

Att en konsumentförening kämpar för ökat förmynderi framstår vid första anblick som väldigt motsägelsefullt. Det hela har dock en naturlig förklaring. Den så kallade "Konsumentföreningen Stockholm" är nämligen, namnet till trots, inte någon konsumentförening. I själva verket är "Konsumentföreningen Stockholm" en livsmedelsgigant, och därtill en del av det socialdemokratiska maktkonglomeratet.

Av denna anledning är det ännu en gång värt att påminna om att en stor del av det så kallade "civilsamhället" i Sverige i själva verket utgörs av det socialdemokratiska partiets icke-parlamentariska verksamhet. Tack vare bland annat LO, Hyresgästföreningen och ABF kan partiet utöva stort inflytande över samhället, även när väljarna formellt har röstat bort det från makten.

För Socialdemokraterna har detta dessutom inneburit två andra konkreta fördelar. Dels har konkurrensen från dessa organisationer, i kombination med den statsindividualistiska politik partiet har fört, lett till att det egentliga och folkligt förankrade civilsamhället har trängts ut och förtvinat.

Dels möjliggör de bidrag alla partiets så kallade "folkrörelser" uppbär, att åtskilliga socialdemokrater på väg upp kan hållas med såväl högavlönade jobb som andra generösa förmåner. Detta gäller naturligtvis även avdankade sossar med dyra vanor i behov av slutförvaring. Låt oss kalla fenomenet för "(S)vängdörrspolitik".
Ab1

1 kommentar:

 1. Hmm. Jag håller med om att sossarna har alldeles för mycket makt i Sverige och jag tackar för att du rapporterar om det. Jag skall ge en liten tankeställare till dig som klassiskt liberal(?).
  Det är idag bortom allt tvivel att det man skall äta för att undvika kroniska sjukdomar är oprocessade växter (frukt, grönsaker, fullkornsspannmål, baljväxter, nötter, svamp och kryddor). Salt, olja och socker skall undvikas eller elimineras. Det finns en kausalitet mellan t.ex. arteroskleros och din kost.

  Problemet är att det finns inga pengar i att marknadsföra denna typ av kost. Pengar görs som bekant genom att processa livsmedel. Detta är anledningen till att du inte ser reklam för broccoli och sötpotatis i samma skala som billys pan-pizza.
  Samhället har inget ekonomiskt att vinna på att folk tar till sig och agerar på denna information. Faktum är att det skulle vara en fullkomlig ekonomisk katastrof om folk skulle börja äta så här. Snabbmatskedjor skulle gå under, restauranger skulle gå under, färdigmatskedjor skulle gå under, köttindustrin skulle gå under, mjölk likaså, big pharma skulle inte klara sig då den mesta vinsten kommer från kroniska sjukdomar, sjukhus skulle få svårare att gå runt. De flesta hjärtläkare skulle behöva börja göra annat.
  Det skulle dock rädda liv i miljoner världen över.

  Hur löser man detta samhällsproblem marknadsmässigt. Eller tycker du att något liknande livsmedelsverket/socialstyrelsen är befogat? Hur minskar man i så fall korruptionen i dessa (det finns enorma pengar i livsmedelsindustrin)?
  Då du antagligen inte tror mig så kan jag ge länkar på begäran :-) .

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.