2016-05-11

Någon djävla ordning får det vara, även i ett dårhus

I en närmast outhärdligt hemsk artikel i Aftonladet berättas idag om hur fyra marockanska "gatubarn" i januari bröt sig in i en villa, tog strypgrepp på en 88-årig kvinna, länsade hennes hem på värdesaker och brutalt slet av henne de ringar hon hade på sina fingrar. Två av dem står nu inför domstol, de två övriga är (åtminstone enligt artikeln) inte straffmyndiga och omfattas därför inte av åtalet.

För de påstått minderåriga väntar gissningsvis endast sociala insatser, vilka dessutom i praktiken lär vara helt frivilliga för dem. Vilken påföljd som väntar de åtalade vet vi ännu inte, men vad vi har all anledning att misstänka är att straffen kommer vara såväl lindriga som helt ur fas med det allmänna rättsmedvetandet.

Det är lätt att tappa fattningen inför grymhet som denna, och faktum är att vi kanske också borde tappa fattningen. Skulle någon utan talets gåva nu använda något olämpligt epitet om marockanerna kommer vederbörande säkerligen att få sina fiskar varma, men det är kanske hög tid att börja problematisera denna företeelse.

Den som lägger större vikt på vilka epitet som används för att beskriva förövarna än på den ångest den 88-åriga kvinnan enligt artikeln fortfarande känner, väljer också att göra ytterst märkliga prioriteringar. Detta skulle med fördel kunna tolkas som ett utslag av en minst sagt tveksam moralisk kompass.

Dessa våldsbrottslingar kommer inte avskräckas av ungdomsvård, samtal med socialtjänsten eller något abstrakt hot om skadeståndskrav eller samhällstjänst. De verktyg den svenska kriminalvården har att arbeta med i fall som dessa är inte i närheten av att vara vare sig anpassade eller tillräckliga för den verklighet den nu allt oftare har att hantera.

Att unga marockaner tillåtits leva som hemlösa i Sverige utan att samhället i praktiken ingripit mot detta är i sig ett utslag av häpnadsväckande kravlöshet, alldeles oavsett om det är marockaners, svenskars, barns eller 88-åringars väl och ve man prioriterar. Att man därtill inte lyft ett finger för att ge rättsväsendet de verktyg det behöver för att stävja den brottslighet många av dem gör sig skyldiga till är ett svek av astronomiska proportioner.

Parallellt med att debattörer (bosatta på adresser där bostadspriserna effektivt håller den mångkultur de ständigt bedyrar sin kärlek till långt borta) har raljerat om Netflixabonnemang, priset på vin och brinnande julgranar, är det personer som den 88-åriga kvinnan som fått betala priset för den monumentala kravlöshet och naivitet det svenska etablissemanget år efter år har visat prov på.

Detta är ett närmast obeskrivligt underbetyg till de politiker som har styrt Sverige under de senaste åren. Det är också ett gigantiskt underbetyg till alla de journalister som haft som jobb att granska dessa politiker, men som i stället då allting var som mest urspårat snarare såg det som sitt uppdrag att granska folket och att skydda politikerna från kritik.

Att många av de politiker som låtit detta ske fortfarande har mage att högstämt predika moral och så kallad värdegrund för folket är minst sagt magstarkt. Någon djävla ordning får det vara, även i ett dårhus.

5 kommentarer:

 1. Dårhuset behöver en syster Ratched. Jag var tidigare för McMurphy, men McMyrphy har gett oss detta.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Den sant mångkulturella bör kräva att de skall straffas enligt sitt hemlands och sin folkgrupps traditioner.

  Som väljare ställer man sig frågan varför man skall rösta, när allt som finns är varianter på samma socialdemokrati; antingen Löfvens 'reagering' som likt en änka försöker låtsats som att allt är som förr, eller det evigt trots-åldersupproriska V och Mp; det menlösa och meningslösa Fp & Kd, de allra nyaste moderaterna som mest påminner om tredje generationens arvtagare till ett företagsimperium - helt oförmögna till vare sig framgångsrik förvaltning eller nyskapande, samt nostalgikerna i SD vars idéer faller på sin källa, om inte sitt innehåll.

  Och den postmoderna röran, som likt det kälkborgerliga hemmets tonårsdotter ger sig ut för att tågluffa, trygg i förvissningen att pappas och mammas pengar skall rädda henne om något sk*ter sig: förkroppsligad av Fi.

  Detta byk kan inte hantera de avskum du beskriver ovan. De svenska liberalerna och libertarianerna kan inte heller göra det - fixerade vid staten som de är.

  Och det som kan skapa den ordning som är alternativet till det tilltagande mörkret - förkastas med fula ord och grumliga referenser till historien.

  Ack ja. Ulven är lös.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Exakt så!
  Hur djävla dumma har vi blivit i det här landet som tillåter det här?
  Valda politiker har större skuld i eländet än marockanerna!

  SvaraRadera
 4. Jag läser många bloggar skrivna av kloka personer Fnordspotting är en av dem
  Bloggarna har blivit ett behov, en Lisa för själen i detta alltmer bisarra land.
  Att inte tappa modet, att det trots allt finns möjligheter till att återställa verkningarna av de värsta galenskaperna.

  Kommentatorsfältet inte att förglömma Rickard lärare hade fått anställning som politisk sakkunnig åt Löfven om jag varit allenarådande

  SvaraRadera
 5. Det mest otroliga med detta är att Aftonbladet faktiskt rapporterar om illdådet, trots allt är dylikt reportage tvärt emot Aftonh**ans vedertagna redaktionella linje ...

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.