2011-11-07

Juholts fingertoppskänsla

Juholt fortsätter uppenbarligen vara ett sänke för Socialdemokraterna. Orättvist, tänker kanske Juholt efter sin förlåt-mig-turné land och rike runt (man får hoppas att han skött sina traktamenten och reseersättningar bättre på denna än vad han ibland gjort tidigare).

"Jag har varit säker på att jag gjort rätt" sade Juholt, när hela lägenhetsaffären exploderade i ansiktet på honom. Yeah, well, här har vi mannen som med pondus pratar om vikten av solidaritet och höjda skatter, men utan att blinka kvitterar ut 80 000 kr av skattebetalarnas pengar om året i bostadsbidrag, trots att han efter valet till partiledare tjänar närmare 1,8 miljoner kr om året. Och han är säker på att han gjort rätt! Solidaritet my a--!

Är någon förvånad över att han drar sitt parti med sig ned i avgrunden?


För övrigt:
40 000 av de där 80 000 årliga kronorna hade Juholt rent formellt rätt att kvittera ut (huruvida det sedan var lämpligt att göra det är en annan femma). TV-avgiften å sin sida är 2076 kr/år. De pengar som Juholt kvitterade ut utan att ha rätt till det motsvarar på årsbasis således närmare 20 TV-avgifter. Kan vara värt att hålla i åtanke när man jämför detta med andra politiska skandaler...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

  • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
  • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
  • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
  • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
  • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.