2012-11-06

Reinfeldts logik haltar

SvD skriver om hur Reinfeldt idag i ett tal gick till hårt angrepp på Sverigedemokraterna.

Reinfeldt pratar om han kämpar mot näthatet, diskussionsforumens djungeltrummor och de enkla lösningar som erbjuds. Han går vidare med att jämföra med den politiska utvecklingen i andra länder, trots att Sverige har västvärldens största invandring vilket de övriga länderna i västvärlden så att säga i regel saknar. Någon skulle kanske vilja påstå att det snarare är Reinfeldt som gör det enkelt för sig.

Statsministern talade också om arbetsmarknadens roll för en lyckad integrationspolitik. "Att få en arbetsmarknad som ger alla en möjlighet att komma in är den allt överskuggande och svåraste uppgiften", sade han, liksom att "tiden då det räckte att komma på morgonen och erbjuda två händer är förbi, de jobben finns inte längre".

Hur han har tänkt kombinera detta med det faktum att invandringen till Sverige främst sker från länder som Somalia och Afghanistan, där invånarnas utbildningsgrad är väldigt låg och ibland inte ens sträcker sig till läskunnighet, förklarade däremot inte statsministern.

Att Reinfeldt sedan beklagar sig över att det finns personer som som "anser att alla politiker är korrupta och struntar i problemen som finns", samtidigt som tidningarna på allvar börjar lyfta det systematiska uttaget av höga politikerpensioner, är därtill minst sagt magstarkt. Bland de skattebetalare som faktiskt får betala för såväl politikerpensionerna som den förda invandringspolitiken finns det nog rätt många som har svårt att se det som någonting annat än en spottloska i ansiktet.

2 kommentarer:

 1. Som jag alltid gör när jag läser politisk text, sorterade jag bort allt som var personliga åsikter baserade på känslor och ej/felaktigt understödda argument.

  Summerade Reinfeldts angrepp till:
  SD är dumma, dom är jätte elaka, och jag är inte det.

  Så jag det var väl ett angrepp, men knappt värt att läsa ens.

  (ja jag får sålla bort en del i SDs texter också men detta var helt tomt på innehåll.)

  SvaraRadera
 2. Ser det som att Moderaterna börjar bli knäsvaga nu när sd på allvar börjar växa. Han förminskar oss som följer vad som skrivs på nätet. Det ska han passa sig för om han inte vill stöta sig med den nya generationen. Den nya generationen struntar i gammelmedia och hämtar och utbyter information via nätet. Det skrämmer etablissemanget.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.