2012-11-06

Reinfeldts logik haltar

SvD skriver om hur Reinfeldt idag i ett tal gick till hårt angrepp på Sverigedemokraterna.

Reinfeldt pratar om han kämpar mot näthatet, diskussionsforumens djungeltrummor och de enkla lösningar som erbjuds. Han går vidare med att jämföra med den politiska utvecklingen i andra länder, trots att Sverige har västvärldens största invandring vilket de övriga länderna i västvärlden så att säga i regel saknar. Någon skulle kanske vilja påstå att det snarare är Reinfeldt som gör det enkelt för sig.

Statsministern talade också om arbetsmarknadens roll för en lyckad integrationspolitik. "Att få en arbetsmarknad som ger alla en möjlighet att komma in är den allt överskuggande och svåraste uppgiften", sade han, liksom att "tiden då det räckte att komma på morgonen och erbjuda två händer är förbi, de jobben finns inte längre".

Hur han har tänkt kombinera detta med det faktum att invandringen till Sverige främst sker från länder som Somalia och Afghanistan, där invånarnas utbildningsgrad är väldigt låg och ibland inte ens sträcker sig till läskunnighet, förklarade däremot inte statsministern.

Att Reinfeldt sedan beklagar sig över att det finns personer som som "anser att alla politiker är korrupta och struntar i problemen som finns", samtidigt som tidningarna på allvar börjar lyfta det systematiska uttaget av höga politikerpensioner, är därtill minst sagt magstarkt. Bland de skattebetalare som faktiskt får betala för såväl politikerpensionerna som den förda invandringspolitiken finns det nog rätt många som har svårt att se det som någonting annat än en spottloska i ansiktet.