2012-11-27

Skyddad tomteverkstad

Jag tycker frihet är någonting vackert. Jag är för frihet från omvärldens förväntingar, jag är för friheten att avvika från stereotyper och jag är för friheten att slippa leva upp till hjärndöda könsroller som höhökillar och fnitterflickor.

En gång i tiden skrev jag därför utan att tveka under på urholkandet av de traditionella könsrollerna. Men två fel gör inte ett rätt, och den sektliknande radikalfeminismen har kommit att bli så verklighetsfrånvänd att jag för länge sedan avsagt mig allt samröre med detta åsiktsmaskineri.

Det finns mycket som är kulturellt betingat i de traditionella könsrollerna. Det finns också mycket som är biologiskt. Det finns gott om forskning som stödjer detta fullt rimliga påstående, det finns däremot ingen forskning som stödjer tesen om att könsrollerna skulle vara helt och hållet insocialiserade. Åh, det finns gott om ideologiskt drivna vänsterakademiker på våra universitet som hävdar att det förhåller sig på det sättet, men de har inga som helst empiriska bevis som stödjer detta. De vill att det skall förhålla sig så, men det är också allt.

Tack vare personer som Margareta Winberg har universiteten tvingats rulla ut röda mattan för dessa kvasiakademiker och deras läror har upphöjts till statsreligion (i Sverige det vill säga, i den primitiva världen utanför våra gränser förhåller man sig däremot ganska oförstående till det hela). Men detta förändrar inte några som helst sakförhållanden, deras läror blir inte mindre osanna för det.

Det finns givetvis flickor som vill leka brandman och det finns givetvis pojkar som vill leka med Barbiedockor. Dessa borde givetvis tillåtas göra detta också, utan att bli trakasserade av något praktarsle till mobbare eller grottmänniskoförälder. Men de flesta flickor kommer aldrig att vilja leka med brandbilar och de flesta pojkar kommer aldrig att vilja leka med Barbiedockor. Det är så vi är skapta så låt oss få vara dem vi är. Med våra skattepengar tillhandahåller vi er en skyddad verkstad där ni tillåts härja fritt, men låt också er till forskning maskerade tokideologi stanna där. Vi övriga delar inte er världsbild.
SvD1, SvD2, SvD3

6 kommentarer:

 1. Jag lämnar ditt i mitt tycke märkliga resonemang om könsroller därhän och påpekar bara att det är privata näringsidkare som står bakom katalogen du upprörs över. Inga skattepengar, bara kallt kalkylerande kapitalism. Uppenbarligen tror butiken att det är detta kunden vill ha och hoppas sälja mer.

  SvaraRadera
 2. Du kan nog ganska lugnt räkna med att affärsidkarna inte gör detta för att de känner att de brinner för frågan. De gör det för att slippa massa negativ PR i form av massa skrikiga Facebookkampanjer och liknande.

  Kampanjer som för övrigt till exempel män i IT-branschen och kvinnor som jobbar som lärare ofta väldigt gärna deltar i. Folk tenderar väldigt ofta att vara blinda för de könsstereotyper de själva uppfyller.

  Programmerare tenderar att tro att bara för att de inte slåss eller gillar sport så har de kastat av sig den typiska mansrollen, och de kvinnor som övertygat talar om att män och kvinnor egentligen har exakt samma intressen tenderar av någon anledning att ytterst sällan vara ingenjörer.

  SvaraRadera
 3. Så; intresse för brandbilar respektive Barbie är biologiskt grundat?

  Spännande!

  SvaraRadera
 4. Att förmågan att avsiktligt missförstå är biologiskt betingad framstår åtminstone som mer och mer troligt. Tänk vilken konstig värld vi skulle få om vi faktiskt försökte diskutera sakfrågor istället för att prata över huvudet på varandra.

  SvaraRadera
 5. Våra grannar i väst,Norrmännen,lär ju nyligen ha tagit beslut på högsta ort att fr o m nu blir det inte en krona till i statliga medel för genusflum i alla dess former.
  Någon som tror vi får se detta i Sverige också ?

  SvaraRadera
 6. "Så; intresse för brandbilar respektive Barbie är biologiskt grundat?"
  Ja, tänka sig så förunderlig naturen är.
  Allvarligt talat så förhåller det sig faktiskt så. Det finns det faktiskt forskning som visar, medan däremot sociliserings-fundamentalisterna inte har några bevis alls.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.