2013-09-10

"Vi måste göra något"

Skärmdump från DN.se 130910 (klicka för större bild)

Det har hållits krismöte i Göteborg, efter att skottlossningar blivit nästan lika vanliga i staden som goa gubbar.

"Vi måste göra något", kan man läsa i DN. "Strängare vapenlagar, kanske?" spekulerar man vidare, för om man skärper straffen för vapeninnehav kanske detta avskräcker någon som annars hade mördat och skjutit andra? I Sverige är vi ju trots allt så mycket mer upplysta än vad man är i USA.

Bilden av en politikerkår som fullständigt tappat kontrollen kan inte bli så mycket tydligare än så här. Att ingen av DN:s artiklar tillåter blogglänkar illustrerar dessutom väldigt väl att även om politikerna febrilt försöker identifiera problemens bakomliggande orsaker, så står orsakssammanhangen ganska klara för DN:s läsare.
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6, SR7, SR8, SR9, SR10

3 kommentarer:

 1. Hulthén är en jävla pajas! Detta har pågått så pass länge att det inte finns en möjlighet i helvetet att det kan vara en överraskning för henne! Men hon är mer intresserad att hålla sina myglande tjänstemän bakom ryggen!

  SvaraRadera
 2. Det är så befriande att höra folk uttala sig så rakt på sak ibland. :D

  SvaraRadera
 3. Är inte problemen med vapen och skottlossningar i storstäderna ett fantastiskt hyckleri. Anti-rasisterna tycker det är acceptabelt att gäng skjuter ihjäl varandra så länge inte "vanliga" svenskar drabbas. Hur kan det vara möjligt?
  Jag följer fransk nyhetsbevakning också. Statlig fransk TV rapporterar om chocktillståndet i Marseille när 2 personer nyligen sköts till döds. Med mycken debatt kring orsaker och årgärder. Detta som första nyhet i flera dagar! I förhållande till sin storlek har inte Marseille fler mord än Göteborg!

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.